България и Турция ще се опитат да намалят голямото забавяне

...
България и Турция ще се опитат да намалят голямото забавяне
Коментари Харесай

България и Турция се захващат с чакането на влаковете по границата

България и Турция ще се опитат да понижат огромното закъснение при прекосяването на влакове през границата. Целта е през граничните преходи да минават до 24 влака в денонощие. Това стана ясно по време на среща сред вицепремиера и министър на превоза Христо Алексиев с генералния шеф на Турските държавни железници Хасан Пезюк.

В диалозите с турската делегация зам-транспортния министър Красимир Папукчийски акцентира, че е належащо предпочитано да се даде подтик на интермодалните влакове, което ще разреши доходност в периодите на доставки. Той моли за ускорение на плановете за трансграничното съдействие и транспортният кулоар по направлението изток-запад.

В момента двете железопътни администрации на България и Турция работят за увеличение до двадесет и четири влака на денонощие, преминаващи през граничните преходи ", разяснява Папукчийски, представен от пресцентъра на ведомството.

По думите му железопътният граничен преход сред България и Турция, по линията Ямбол - Лесово - турска граница ще отговори на потребностите на пазара и ще облекчи трафика през съществуващия железопътен преход Свиленград – Капъкуле. Той уточни, че българската страна работи интензивно по модернизирането на железопътната инфраструктура по направлението сръбска граница – София – Пловдив – турска граница.

И двете страни показаха мнение, че е от значително значение увеличението на стокооборота, което ще докара до развиване на стопанските системи на България и Турция.

Припомняме, че в края на септември в изявление за Economic.bg жп специалисти сигнализираха, че тапите по границите са постоянно събитие и че товарните влакове чакат с часове, с цел да преминат. Това пък от своя страна попречва транспорта на артикули. По жп връзките сред България и Турция годишно минават 3.5 млн. тона годишно.

Преди ден пък стана ясно, че Турция и Румъния са се разбрали да дадат старт на Ро-ро терминал до пристанище Констанца. Така България може да остане в периферията на целия стокообмен, който идва от Изток.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинграница с Турция товарни влакове товарни транспорти жп връзки тапи стокообмен жп транспорти ПоследниНай-четениНакратко 20 Вечерни вести: Цената на газа отново потегля нагоре; Срив при криптовалутите; Рекорден експорт Транспорт 40 България и Турция се захващат с чакането на влаковете по границата Бюджет и финанси 76 Депутатите чакат удълженият бюджет да работи до юли Енергетика 748 Цената на газа за България отново потегли нагоре Имоти 28922 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Компании 9612 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Компании 6518 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Политика 4976 Русия глоби 15 български компании, измежду които ВМЗ и „ Арсенал “ Всички вести  Цената на газа за България отново тръг </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР