България и Турция договориха увеличение на годишната квота от разрешителни

...
България и Турция договориха увеличение на годишната квота от разрешителни
Коментари Харесай

България и Турция договориха увеличение на разрешителните за автомобилните превози на товари

България и Турция договориха нарастване на годишната квота от разрешителни за автомобилни транспорти на товари.

Беше реализирано съглашение разрешителните от вида „ за/от трета страна ” да бъдат увеличени двойно. До в този момент на квотен принцип България и Турция си разменяха 1100 разрешителни от този тип. С 8 000 се усилват двустранните разрешителните от вида „ пълен–пълен ”, със 7 500 от вида „ празен-пълен “. Двете страни ще си разменят и с 75 000 повече директни разрешителни.

За тази година бе контрактувано да бъдат отпуснати спомагателен брой разрешителни от типовете „ пълен–пълен ”, „ празен-пълен “ и пренос, към към този момент разменената квота.

Това стана по време на провелото се в София съвещание на Смесената българо-турска комисия по интернационален авто превоз. Протоколът от съвещанието бе подписан от заместник-министъра на превоза и известията на България Стоян Новаков и заместник-министъра на превоза и инфраструктурата на Турция Селим Дурсун.

„ На диалозите в Свиленград сред министрите на превоза на България и Турция бяха разисквани съответни дейности за облекчение на трансграничния трафик. В резултат от подхванатите ограничения доста са намалели проблемите с прекосяването сред двете страни. Очакваме увеличението на разрешителните да докара до повишаване на стокооборота, което е добра основа за развиване на двустранните ни стопански връзки “, съобщи заместник-министър Стоян Новаков.

Двете делегации разискаха и други въпроси от съвместен интерес за подобряването на автомобилния превоз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР