България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите

...
България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите
Коментари Харесай

Николова: България и Турция дават чудесен пример за взаимодействие на Балканите

България и Турция дават превъзходен образец за взаимоотношение на Балканите и аз моля да се стремим оптимално да улесняваме потока на жители, на артикули и на услуги през нашите граници, като, естествено, не подценяваме и надвисналата епидемиологична заплаха. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма по време на срещата си с Н.Пр. Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция в София.

Министър Николова изрече съболезнования за жертвите и разрушенията от опустошителното земетресение в Измир и увери посланика, че българското държавно управление ще направи всичко належащо да се отзове на възможен вик за помощ и поддръжка.

Вицепремиерът сподели още, че по-интензивната връзка и обменът на отзиви и положителни практики сред двете страни са изцяло рационални в актуалната действителност. И посочи, че за нея от основно значение е да продължи поддръжката за туризма и стопанската система както във вътрешен проект, по този начин и в районен.

Тя изрази задоволството си и от осъществената ѝ работна аудиенция в Истанбул предишния месец, тъй като в следствие ще последват няколко начинания за подсилване на взаимоотношението сред България и Турция. Сред тях се откроява виртуалният бизнес конгрес сред най-значимите туристически и стопански организации на двете страни.

От своя страна Н.Пр. Айлин Секизкьок също удостовери, че визитата на министър Николова е било доста ползотворно. От турска страна има воля и предпочитание за надграждане и развиване на двустранните връзки, бе безапелационна тя. И добави, че на фона на провокациите, пред които сме изправени, България е доста значим другар и сътрудник.

Вие демонстрирахте какъв брой добър другар сте на Турция директно след земетресението. Българският министър-председател господин Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе един от първите, който изрече своите съболезнования и изрази подготвеност за помощ при нужда, което за нас е доста значимо, разяснява турският дипломат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР