България и Северна Македония не успяха да постигнат споразумение за

...
България и Северна Македония не успяха да постигнат споразумение за
Коментари Харесай

България и Северна Македония не се споразумяха за цената на тока за износ

България и Северна Македония не съумяха да реализират съглашение за цената на тока, който българските производители да изнасят за югозападната съседка, предава БНР.

Работна група от Скопие беше на посещаване в София. В нея участваха шефовете на македонските енергийни компании Васко Ковачевски и Орхан Муртезани, както и Виктор Андонов - консултант на премиера Андон Ковачевски. На срещата обаче не е реализирано съглашение за цената и разноските за превоз на ток.

Скопие чака да получи по-ниска цена с минимум 15% от тази на борсата, оповестяват македонските медии. Това значи по-малко от 400 евро за мегаватчас.

Следващата седмица още веднъж ще има среща на работните групи за втори опит в договарянията за доставка на електрическа енергия.

Припомняме, че на 5 септември министър председателите Гълъб Донев и Димитър Ковачевски се договориха да бъде изнасяна към 200 мегаватчаса базова, равномерна електрическа енергия за Северна Македония.

Ток от България чакат държавните предприятия в Северна Македония, които са изправени пред банкрут поради високите енергийни цени.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР