България и Сърбия ще си сътрудничат в развитието на пристанищната

...
България и Сърбия ще си сътрудничат в развитието на пристанищната
Коментари Харесай

България и Сърбия ще изградят пристанищни съоръжения по Дунав за транспорт на втечнен природен газ

България и Сърбия ще си сътрудничат в развиването на пристанищната инфраструктура по река Дунав. За задачата ще бъде подписан Меморандум за съгласие сред двете страни. Това взеха решение на днешното си постоянно съвещание Министерският съвет.

Целта е новите пристанищни уреди да се употребяват за съхранението, преноса и претоварването на полутечен природен газ сред двете страни. Това се прави в подтекста на оповестеното създаване на газопреносна връзка сред България и Сърбия, прецизират от държавното управление.

Освен това кабинетът утвърди и подписването на съглашение сред Изпълнителна организация " Морска администрация " и Румънската морска администрация за изискванията и реда за осъществяване на инспекции на плавателни съдове по Дунав в българско-румънския сектор на реката.

Основните договорености са свързани с взаимно признание на контролните инспекции на задгранични за двете страни плавателни съдове, въвеждане на единни критерии за асортимент на плавателни средства за инспекция, създаване и въвеждане в употреба и следващо надграждане на единна електронна осведомителна система и база данни за асортимент на плавателни средства за инспекция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР