България и Русия ще подпишат Протокол за изменение и допълнение

...
България и Русия ще подпишат Протокол за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Промени в Договора за социална сигурност между България и Русия гарантират повече права за работилите в двете страни

България и Русия ще подпишат Протокол за изменение и допълнение на Договора за обществена сигурност сред двете страни. Промените ще обезпечат повече права за жителите, работили в двете страни. 

Правителството утвърди план на документа и упълномощи министъра на труда и обществената политика да го подпише. Одобрен беше и план на Протокол за изменение и допълнение на Споразумението за използването на контракта.

След като бъдат подписани, е належащо документите да бъдат утвърдени от Народното събрание. С влизането в действие на измененията в Договора за обществена сигурност ще се резервира опцията за придобиване на обществени права от жителите, работили или живели на територията на двете страни, като в същото време се позволяват зародили на практика проблеми от досегашното му приложение.

С направените промени се планува опция при преценка на правото на пенсия да се зачита застрахователен стаж, добит в трети страни, с които страната, която отпуска пенсията, има подписан интернационален контракт, при изискване, че тези интервали не съответстват по време на придобиване. По този метод се уголемява закрилата за обезпечените лица и се дава опция те да получават право на пенсия, в случаите на недостигащ застрахователен стаж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР