България и Румъния са изпълнили всички критерии за пълноправно членство

...
България и Румъния са изпълнили всички критерии за пълноправно членство
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Искаме пълноправно членство в Шенген

„ България и Румъния са изпълнили всички критерии за пълноправно участие в Шенген и резултатите от последната задача в България, извършена от специалисти на държавите-членки, измежду които и Австрия и Нидерландия, още веднъж потвърждава това. Това сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той взе участие в тристранна среща с вътрешните министри на Австрия и Румъния Герхард Карнер и Каталин Предою, на която ги срещна с позицията на България за пълноправно участие в Шенген.

По отношение на битката с каналджийството България показа поредните старания, които поставя за противопоставяне на незаконната миграция и незаконните групи от каналджии. Акцент беше подложен върху подхванатите законодателни промени, предвиждащи по-високи наказания за каналджийство, основаната оперативна целева група, взаимно с Европол и дейното интернационално съдействие на двустранна основа и в границите на платформата на EMPACT. България изрази поддръжка за неотдавна показаните законодателни оферти на Европейска комисия за подсилване ролята на Европол и хармонизиране на наказателните наказания за каналджийство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР