България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си

...
България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си
Коментари Харесай

Зоран Заев се срещна с Румен Радев

България и Република Северна Македония са дружно в скръбта си за починалите при тежкия пътнотранспортен случай на автомагистрала " Струма ", при която десетки жители на югозападната ни съседка изгубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които се срещнаха през днешния ден.

Румен Радев изрази съболезнования на Зоран Заев за десетките жертви при автомобилната злополука, а министър-председателят на Република Северна Македония изрече съболезнования на българския държавен глава за пожара през вчерашния ден в дома за възрастни хора в село Рояк, при който починаха 9 души.

България е подхванала своевременни дейности за изясняване на аргументите за пътнотранспортния случай на автомагистрала " Струма ", за идентификация на починалите, за оказване на помощ и за лекуването на потърпевшите, разчита на поддръжката на институциите в югозападната ни съседка и е подготвена да им даде цялата информация по случая, беше очебийно по време на срещата.

Румен Радев беседва и с полския си сътрудник по отношение на бежанската рецесия

Европейският съюз може да се оправи с миграционната рецесия единствено в случай че е обединен и взаимен. Това бе общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които организираха през днешния ден телефонен диалог по самодейност на полския държавен глава. Средата на сигурност в прилежащите на Европейския съюз райони, както и миграционният напън по външните европейски граници в Източна Европа, бяха във фокуса на диалога.

Двамата президенти бяха единомислещи, че защитата на европейските външни граници в дълготраен проект изисква подготвеност на Европейския съюз за своевременна реакция при изключителни обстановки, недопускането на пробиви в сигурността и филантропични рецесии.

Полският държавен глава поздрави Румен Радев за преизбирането му за втори мандат като президент на Република България. Президентът Радев акцентира, че през идващите пет години одобрените обичаи в двустранните връзки и другарството сред България и Полша ще продължат да бъдат надграждани, принос за което има и отличният разговор на най-високо ниво.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР