България и Република Северна Македония имат подписан Договор за добросъседство,

...
България и Република Северна Македония имат подписан Договор за добросъседство,
Коментари Харесай

Борисов към Скопие: Никой не може да мръдне от Договора и преговорната рамка

България и Република Северна Македония имат подписан Договор за добросъседство, който е вписан в проекта за разширение и никой не може да мръдне от него. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и ръководител на Комисията по външна политика в Народно събрание.

Борисов прикани за самообладание. „ От нас се желае самообладание. Всички институции реагираха. Не би трябвало да изглеждаме нападателни ние, тъй като тактиката на нашите сътрудници от Северна Македония е ние да бъдем отговорни “, предизвести водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че всеки който нарушава положителния звук, а България не е такава, тъй като ние с нищо не нарушихме положителния звук, ще понесе следствията от това.

„ Искам да уверя българския народ, че за всичко, което сме създали в Европейската национална партия, в Европейския съвет, в Европейската комисия доста добре сме чути. Така работят европейските институции. Те не заплашват, те не наскърбяват, а резултатът е, че Албания върви напред. Тя одобри българското малцинство, а нашите сътрудници от Северна Македония да понасят това, което с тяхното държание към днешната дата, са сътворили “, съобщи Борисов. И добави, че ще се опита да убеди сътрудниците във Външна комисия да не работи прочувствено, а да работи прагматично и рационално.

„ Понякога споделят, че отмъщението е най-хубаво, когато е хладно и студено. Ние като страна би трябвало да се държим на висотата и да не бъдем в тона на някакъв въпреки всичко министър “, сподели водачът на ГЕРБ. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР