България и Португалия с обща визия за реформи в европейската

...
България и Португалия с обща визия за реформи в европейската
Коментари Харесай

България и Португалия с обща визия за реформи в европейската политика за убежища

България и Португалия с обща визия за промени в европейската политика за убежища Като гранични на Европейския съюз страни и България и Португалия са подложени на миграционен напън и двете страни имат общи визии за надълбоко реформиране на европейската политика за убежища. Това стана ясно от изказванията на президентите на двете страни Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза в португалската столица.
 
„ Защитаваме мощна обща позиция на европейско равнище във връзка с миграцията. Не е допустимо да решим този въпрос само посредством двустранни начинания. По отношение на леговище и на миграцията няма трайно решение, в случай че няма трайно съдействие сред Европа и страните на произходи на миграцията ”, съобщи португалският президент.

 Румен Радев Лисабон Португалия БГНЕС-->
Ето какво сподели българският държавен глава Румен Радев: " Имаме сходни визии с Португалия за това, че границите на Европейски Съюз би трябвало да се охраняват надеждно и че европейската политика за убежища би трябвало да бъде реформирана надълбоко. Тя сега не работи, даже чисто правно, по метода, по който е основана. Трябва да стъпим на доста ясни правила и да търсим баланс сред правата на индивида и тяхната отбрана, и сред сигурността и бъдещето на Европа. Трябва да има центрове отвън Европейски Съюз, в които да се правят бързи инспекции и там да се взема решение искащият леговище дали е мигрант, дали е емигрант от действителни военни дейности, какви благоприятни условия има и дали дадена страна го желае. Трябва да засилим и политиката си за подписване на контракти за реадмисия със страните, откъдето идват бежанци и имигранти ".
 Румен Радев Лисабон Португалия БГНЕС
На срещата на двамата президенти в двореца „ Белем “ президентът Румен Радев сложил въпроса за подготвяния пакет " Мобилност 1 ", който визира ползите на десетки хиляди български жители и има голям резултат върху българската стопанска система, растежа на националния приход и заетостта. България и Португалия споделят сходни позиции, че приемането на пакета ще има отрицателен резултат за редица европейски страни и не подхожда на фундаментални европейски полезности, правила и политики.
 
Посещението на Румен Радев в Лисабон продължава и в границите на утрешния ден.
 Румен Радев Лисабон Португалия БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР