България и Македония трябва да направят федерация. Ние имаме общо

...
България и Македония трябва да направят федерация. Ние имаме общо
Коментари Харесай

ВМРО предложи България и Македония да направят федерация |

" България и Македония би трябвало да създадат федерация. Ние имаме общо историческо и културно завещание и това е бъдещият ни път. "

С този апел излезе VIII конгрес на Вътрешна македонска революционна организация. В декларацията, призната от делегатите, се изброяват целите и полезностите, които партията изповядва и ще продължи да се бори " за тяхното налагане в публичния живот на страната ".

" Ние сме Вътрешна македонска революционна организация. Ние сме българско национално придвижване. Наследници сме на възрожденската концепция за освобождението и обединяването на Отечеството в неговите три елементи – Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, само че действаме в сегашното " - написа още в документа.

В декларацията са изброени 14 целта на партията. Сред тях са: сигурност, обучение, опазване на здравето и достъп до просвета за всички българи; енергийна самостоятелност посредством създаване на нови мощности (включително ядрени); работеща стопанска система и обективни правила за бизнеса; конституционни промени, гарантиращи увеличението на президентските пълномощия, мажоритарността и директното допитване до народа; възбрана за гласоподаване на необразованите и неспазващите отговорностите си към държавата; ненамесата на финансирани от чужбина Неправителствени организации в политическите, религиозните и просветителните каузи на страната ни и други

Точка 14 е ориентирана напълно за политиката на България по отношение на Македония, а точно: " Интеграцията на Македония минава през признание на историческата истина, българските корени на днешното население и отбрана на неговите права. Затова и призоваваме държавните управления и политическите организации в Република България и районен съд Македония за основаване на федерация сред двете страни въз основата на общото ни културно-историческо завещание и общите ни геополитически ползи. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР