България и Македония постигнаха исторически договор. Това заяви върховният представител

...
България и Македония постигнаха исторически договор. Това заяви върховният представител
Коментари Харесай

България и Македония постигнаха нещо историческо

България и Македония реализираха исторически контракт. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Федерика Могерини, представена от Евронюс.

Могерини приказва пред Народното събрание на Македония през вчерашния ден. Тя е на аудиенция в страната, след кат Европейска комисия предложи старт на договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

„ Правителството има ангажимент да отвори място за опозицията в работата за обезпечаване на положително бъдеще на жителите, а опозицията би трябвало да се ангажира с цялата тази работа. Имате групова отговорност да идентифицирате националните ползи и приоритет на страната, както и да си сътрудничите в институциите. Спомням си какво стана в този парламент преди една година и виждам какво става в този момент, като мога да кажа, че сте минали дълъг път. Вие преодоляхте най-тежката политическа рецесия, която в миналото сте срещали. Вие успяхте да се върнете на пътя.

Македония реализира исторически контракт за добросъседство с България, който позволи един двустранен развой, което ни дава вяра, че разногласието с Гърция скоро ще бъде решен. Ние сме впечатлени от напредъка на страната в региона на промените и измененията “, съобщи Могорини.

Тя прикани държавното управление на Скопие да работи със своите съседи за общ прогрес. Могеирини имаше срещи с македонския президент Георге Иванов и с македонския министър председател Зоран Заев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР