България и Кипър са пример за ползотворно сътрудничество, за общ

...
България и Кипър са пример за ползотворно сътрудничество, за общ
Коментари Харесай

Радев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланика на Република Кипър

България и Кипър са образец за ползотворно съдействие, за общ метод към провокациите на Европейския съюз и способстват интензивно за мира, сигурността и стабилността в нашия район. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 удостои с медал „ Мадарски конник “ първа степен посланика на Република Кипър в България Мариос Кундуридис. Държавното отличие е за цялостния принос на дипломата за развиването на българо-кипърските връзки.

В словото си президентът открои дейната активност и поредните старания на дипломат Кундуридис за развиването на политическите, икономическите и културните връзки и разгръщането на връзки в дух на другарство и взаимноизгодно съдействие сред България и Кипър. Румен Радев акцентира и значителния принос на дипломат Кундуридис в сполучливото взаимоотношение сред България и Кипър по редица значими въпроси от дневния ред на Европейския съюз, измежду които противодействието против незаконната миграция посредством дейните връзки сред Министерствата на вътрешните работи на двете страни.

„ В основата на нашите ползотворни връзки стоят дълбоките културни и исторически връзки сред нашите нации “, уточни президентът. Българската общественост в Кипър съставлява близо 25 хиляди души, а у нас работят значително кипърски жители, приключили образованието си в български университети. Днес близо 300 кипърски студенти са избрали да продължат висшето си обучение в България. „ Това е един скъп мост, които ние ще продължим да развиваме “, съобщи президентът.

Посланик Мариос Кундуридис посочи, че връзките сред България и Кипър са учредени на взаимно почитание, споделени полезности и общи цели. Той открои доверието и приятелското отношение както сред държавните управления на двете страни, по този начин и сред народите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР