България и Италия ще работят активно за прекратяването на всички

...
България и Италия ще работят активно за прекратяването на всички
Коментари Харесай

България и Италия - заедно срещу нелегалните превози на боклуци

България и Италия ще работят интензивно за прекратяването на всички незаконни транспорти на боклуци. Това сподели министър-председателят на Италия Джузепе Конте, който е на публично посещаване у нас по покана на българския министър председател Бойко Борисов. Той разгласи, че е разпоредил на италианския министър на вътрешните работи за тяхното прекратяването.

" Не бива да се позволяват незаконни транспорти на боклуци ", означи Джузепе Конте.

Българският министър председател съобщи, че в границите на седмица двете страни ще работят взаимно, с цел да се разбере дали някой се пробва да заобиколи закона, възползвайки се от свободното придвижване на артикули в Европейския съюз. " Ще накажем отговорните, в случай че има такива ", посочи Борисов.

Това, че може да има свободно придвижване на артикули в Европейския съюз, не значи, че би трябвало да става незаконно, посочи Джузепе Конте. " Абсолютно би трябвало да бъде изкоренен всеки дирек на конспиративност ", съобщи още италианският министър председател.

Италия е преди всичко в Европа по предварителна защита на ковид и неговото разпространяването, регистрира Джузепе Конте. Той уточни, че са набелязани доста ограничения на италианските пристанища. Бойко Борисов счита, че с цел да се ограничи разпространяването на този вирус, би трябвало да се работи интензивно и против незаконната миграция, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на диалога им на " четири очи " двамата министър председатели са обсъждали двустранните връзки и опциите за още по-активното им развиване.

Министър-председателят Бойко Борисов сподели на премиера на Италия Джузепе Конте един от знаците на столицата ни – базиликата „ Св. София “. Тя е издигната в сърцето на източния некропол на Сердика в интервала края на V - началото на VІ в. и е издигната върху останките на няколко по-ранни църкви, като всяка последваща е по-голяма от предходната.

Храмът носи името на Светата Божия Премъдрост – едно от проявленията на Божия наследник. А през XIV в. актуалната столица на страната ни приема също името на базиликата.

Един от акцентите през днешния ден в срещата на министър-председателя Бойко Борисов и италианския министър председател Джузепе Конте бе точно двустранното съдействие в региона на културното завещание, както и обмяната на опит в областта на археологията.

България и Италия имат доста какво да покажат на света – страната ни е на трето място по артефакти в Европа точно след Италия и Гърция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР