България и Гърция доказаха, че могат да загърбят проблемите от

...
България и Гърция доказаха, че могат да загърбят проблемите от
Коментари Харесай

Радев: Нуждаем се от подкрепа и сигурност, вместо да се вдигат огради и бариери в ЕС

България и Гърция потвърдиха, че могат да загърбят проблемите от предишното. В исторически проект връзките сред България и Гърция в никакъв случай не са били на по-добро равнище.

Това сподели президентът Румен Радев на гала в Гербова зала след срещата на " четири очи " с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу и пленарните диалози сред формалните делегации на България и Гърция, на която българският държавен глава удостои Сакеларопулу с медал " Стара планина " с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция, съобщи БГНЕС.

" За мен е извънредно наслаждение да поздравявам в България президентът на прилежаща и другарка Гърция госпожа Катерина Сакеларопулу, която е на своето първо държавно посещаване в нашата страна ", означи Радев и уточни, че с нея го свързват връзки на съдействие и близко другарство.

" Своеобразната връхна точка в извънредно динамичните връзки сред нашите две страни е израз на отличното равнище на съдействието сред България и Гърция ", съобщи той и уточни, сигурността като значимо изискване за икономическото съдействие и просперитета на нашия район.

Общият им апел е преди да се градят и подвигат граници и бариери вътре в Европейски Съюз, всички да знаем, че ние се нуждаем от поддръжка и сигурност за опазването на външните граници на Европейски Съюз. Българскияг държавен глава съобщи, че Гърция и България имат нелеката задача да охраняват най-дългата сухопътна граница.

Интерконекторът освен способства за повдигането на софтуерната опция, само че и за действителната опция за диверсификация на газ освен за България, само че и за района на Централна и Източна Европа, безапелационен е той.

Освен това Радев сподели, че България ще бъде част от ръководството на пристанището в Кавала, а също по този начин и в Александруполис.

От своя страна и гръцкият президент уточни, че откриването на интерконектора не демонстрира единствено равнището на общото съдействие, само че и диверсификацията.

Радев заяви, че вероятностите за развиване в областта на енергетика са блестящи и следва в период до една година да приключи терминалът за полутечен газ в Александруполис, където страната ни взе участие с 20%.

Очаквайте детайлности. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР