България и Франция са стратегически партньори и за доверието в

...
България и Франция са стратегически партньори и за доверието в
Коментари Харесай

Президентът похвали българите във Франция и благодари на Деси Радева за...

България и Франция са стратегически сътрудници и за доверието в двустранните връзки своя огромен принос има и българската общественост в страната, това съобщи президентът Румен Радев на среща със стотици наши сънародници в Париж, оповестиха от прессекретариата на президента. Той акцентира, че точно доверието е изискване за привличането на повече вложения у нас и за интеграцията на страната ни в Европа. „ Нашата емиграция в Париж даде международни имена в региона на науката и образованието, на изкуството и културата, художници, артисти, танцьори, писатели и продължава да дава блестящи инженери и мениджъри”, сподели президентът и прикани сънародниците ни в никакъв случай да не не помнят, че завоюваните триумфи в тази извънредно конкурентна среда са триумфи и за България и се реализират с доста гений, непримиримост и себеотдаване.

Държавният глава приветства напъните на българската общественост за признание на българския език за матуритетен в просветителната система на Франция. „ Благодаря на моята брачна половинка, която одобри тази идея и още през лятото, когато госпожа Брижит Макрон бе на посещаване със брачна половинка си в България, сложи този въпрос. Имам удостоверение от президента на Франция, че той ще бъде придвижен към френските институции и ще се търси решение в най-близко време “ уточни още президентът.

Румен Радев благодари на българската общественост и за основаните голям брой културно-просветни, осведомителни, благотворителни сдружения и асоциации, а в Париж действат четири български учебни заведения, в които се образоват над 500 деца. „ Едно от най-важните неща, които вършиме, e нашите български деца да не не помнят българското четмо и писмо. Всяко българско дете, без значение къде се намира, би трябвало да има достъп до българско учебно заведение, а българската страна би трябвало да прави своята работа с още доста по-голяма интензивност “, акцентира още в изявлението си пред сънародниците ни в Париж президентът Румен Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР