България И днес опасност от градушки, критична обстановка в Свищов

...
България И днес опасност от градушки, критична обстановка в Свищов
Коментари Харесай

И днес опасност от градушки, критична обстановка в Свищов

България И през днешния ден заплаха от градушки, сериозна конюнктура в Свищов Очаква ли се стопляне  Жанета Нейкова 17 май 2019, 09:39
о обяд облачността ще се раздра в цялата страна съвсем до слънчево време. В следобедните часове обаче още веднъж се чака да се заоблачи и да превали.

И през днешния ден ще има гръмотевична интензивност, по-изразена - в Централна и Източна България. В тези региони остава заплахата от градушки.

Температурите денем ще са сред 18 и 23 °. По-хладно през днешния ден ще е в Северозападна България.

Риск от поройни наводнения през днешния ден и на следващия ден има по теченията на реките в Добруджа – Царцар, Сенкьовица, Ружичка и Хърсовска, както и по водосбора на река Камчия.

Над Черноморието ще има раздрана облачността, след обяд забележителна.

По-късно денем и през нощта на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се задържи най-вече облачно, по високите елементи и мъгливо. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над 2200 метра ще превалява сняг. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра – към 6°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР