България и Австрия ще си сътрудничат в областта на устойчивия

...
България и Австрия ще си сътрудничат в областта на устойчивия
Коментари Харесай

България и Австрия ще си сътрудничат в туризма

България и Австрия ще си сътрудничат в региона на устойчивия туризъм. Това беше контрактувано по време на работната среща сред министър Зарица Динкова с държавния секретар по туризъм във Федералното министерство на труда и стопанската система на Австрия Сузане Краус-Винклер. Предстои и подписването на ново съглашение сред двете страни.

България може да употребява част от моделите в програмата на Австрия във връзка с сезонните служащи. Съгласно нея Австрия е разграничена на 9 района съгласно типа туризъм, който развива. Квотата за тях е задоволително огромна, с цел да покрие сезонните услуги и до нейното попълване се издават визи с предимство. В България обаче ограничаването е от 20%, с цел да не се изкривява пазара на труда, само че по този метод потребностите на пазара се покриват мъчно.

Австрийският опит е значим за нас и ще се срещнем с тяхната стратегия. Проблемите в региона на кадрите очевидно не са единствено български и австрийски, а и за множеството страни, които развиват туризъм. Важно е проблемите да се вземат решение сложно, както и да се търсят форми за съдействие и по тази линия, съобщи министър Динкова.

В рамките на срещата обичайно се споделиха положителните връзки сред България и Австрия. Министър Динкова акцентира, че е извънредно потребно положителното съдействие и възобновеният добър разговор се надгражда. Държавният секретар Сузане Краус-Винклер означи, че Австрия е разполагаем за подпомагане както във връзка с опит и съвещания, по този начин и за правене на взаимни позиции по линия на Европейски Съюз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР