България Горанов: Няма никакви тайни споразумения за еврозоната Той се

...
България Горанов: Няма никакви тайни споразумения за еврозоната Той се
Коментари Харесай

Горанов: Няма никакви тайни споразумения за еврозоната

България Горанов: Няма никакви секрети съглашения за еврозоната Той се опълчи на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не би трябвало да вкарва еврото  Ива Ваташка 8 февруари 2020, 13:57  Горанов: Няма никакви секрети съглашения за еврозоната Източник: БГНЕС
"България не е сключвала никакви секрети съглашения за влизането си в еврозоната ", съобщи пред БНР финансовият министър Владислав Горанов, представен от БГНЕС.

Ханке: България не би трябвало да влиза в еврозоната

Той се опълчи на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не би трябвало да вкарва еврото и напомни, че това е втората валута в света след $. Горанов бе безапелационен, че българският лев ще остане с сегашния си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Влизаме в Еврозоната единствено със настоящия валутен курс

Ето по какъв начин Горанов отговори на въпроса дали е взел участие в срещи на високо равнище, в които от България е поискано нещо в допълнение и незнайно за обществото, с цел да получи зелена светлина за еврото:

"Всичко, което е поискано от нас, е записано в решението на Еврогрупата. Твърденията за секрети съглашения са спекулации ", съобщи финансовият министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР