България: Георги Георгиев, Страхил Попов, Георги Терзиев, Васил Божиков, Петър

...
България: Георги Георгиев, Страхил Попов, Георги Терзиев, Васил Божиков, Петър
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България - Чехия



България: Георги Георгиев, Страхил Попов, Георги Терзиев, Васил Божиков, Петър Занев, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Ивелин Попов, Вандерсон, Кирил Десподов, Марселиньо

Чехия: 16. Коларж, 2. Кадержабек, 3. Челустка, 8. Дарида, 9. Ондрашек, 13. Шевчик, 14. Янкто, 15. Соучек, 17. Кудела, 18. Боржил, 21. Крал

Българският народен тим по футбол излиза против Чехия в последна среща от квалификациите за европейското състезание през 2020 година " Лъвовете " претърпяват една от най-кошмарните си акции по класиране на огромен конгрес и към този момент нямат късмет да си обезпечат визи за шампионата на Стария континент след 3 равенства и 4 загуби.

Само че мачът, който ще стартира в 19:00 ч. на националния стадион " Васил Левски " носи по-специален заряд. Това е последната опция на " лъвовете " за победа в квалификациите, както и последният мач на капитана Ивелин Попов.

Изненадващо в навечерието на мача 32-годишният нападател разгласи, че за финален път ще облече фланелката на националния отбор. След 12 години в тима и 90 мача зад тила си, Попов реши: " Аз давам път на младите ".
Снимка: Lap.bg
Жалкото в тази ситуация е, че той ще бъде изпратен не с бурни овации, а с тишина, защото дуелът с Чехия ще се играе пред празни трибуни. Причината е наказване, наложено от УЕФА поради расистки викания от трибуните по време на предходния домашен мач на българите - против Англия. Санкцията след следващата среща с сходно нарушение е 1 мач без аудитория, 85 хиляди евро и период от 2 години, в които от Европейската централа ще наблюдават прецизно да няма повече такива викания.

Националният отбор ще излезе на тихия " Васил Левски " против Чехия след 12 мача без победа. Абсолютният антирекорд е надалеч, само че той не е и задачата на футболистите. Тази серия беше реализирана при трима селекционери - Петър Хубчев, Красимир Балъков и Георги Дерменджиев. Последният ще направи дебют в формален мач довечера, откакто в контролата с Парагвай " лъвовете " изгубиха с 0:1 вкъщи.
Снимка: Lap.bg
Дерменджиев даде обещание и промени в състава, само че съобщи, че е оптимист за развиването на отбора и вижда капацитет в играчите си.

От своя страна футболистите към този момент изгубиха всичко и им остава да натрупат убеденост и самочувствие за баражите в Лигата на нациите през март 2020 година, които останаха единственият им късмет за класиране на огромно състезание.

Чешкият отбор към този момент свърши тази задача, само че селекционерът Ярослав Шилхави беше безапелационен, че единствената цел на гостите ще е победа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР