България експулсира предстоятеля на Руската църква в София заради шпионаж.

...
България експулсира предстоятеля на Руската църква в София заради шпионаж.
Коментари Харесай

България експулсира предстоятеля на Руската църква в София заради шпионаж

България експулсира предстоятеля на Руската черква в София поради шпионаж. Руски свещеници ще би трябвало също да изоставен страната. Преди дни стана ясно, че архимандрит Васиан Змеев, дружно с трима съветски дипломати, са били изгонени от управляващите в Северна Македония поради данни, че са съветски шпиони.

Освен архимандрит Васиан България ще би трябвало да изоставен още двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", които са от Беларус. От ДАНС обявиха в известие до медиите, че със заповед на ръководителя са им наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране ", „ лишаване правото на престояване " и „ възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години.

Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на България. Установени са данни, че посочените лица са оказвали влияние върху обществено-политическите процеси у нас в интерес на съветските геополитически ползи.

От посолството на Русия показаха отвращение от взетото решение и виждат опит да се скъсат връзките сред Руската и Българската православни църкви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР