България е утвърдена туристическа дестинация за гръцките туристи. От януари

...
България е утвърдена туристическа дестинация за гръцките туристи. От януари
Коментари Харесай

Гръцките туристи в България вече са надхвърлили 1 милион

България е одобрена туристическа дестинация за гръцките туристи. От януари до ноември 2017 година броят на гостите от южната съседка, посетили страната ни, е над 1 млн. души. Ръстът по отношение на същия интервал на миналата година е над 8%. Българите, които са посетили Гърция през този интервал, са били над 1 250 000 , сочат данните на Национален статистически институт.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с гръцкия си сътрудник Елена Кунтура. Разговорът се състоя в границите на най-голямото туристическо ревю в Испания – FITUR в Мадрид.

По време на работната среща беше разисквана и опцията за взаимни туристически планове с Гърция. Могат да бъдат основани общи артикули за бранша в региона на културно-историческия, морския, уелнес, фестивалния, религиозния и други типове туризъм, добави Ангелкова, представена от пресцентъра на МТ.

Друга тематика на диалога беше и обменът на опит и положителни практики в рекламата и маркетинга, които да подтикват туризма в двете страни. Участието на България и Гърция в интернационалните панаири, семинари, изложения и конференции също беше обсъждано на срещата.

Министър Ангелкова сложи фокус също върху реализирането на повече бизнес начинания в туризма. България сътвори Карта на капиталовите планове, която Министерството на туризма интензивно промотира пред задгранични евентуални инвеститори в бранша. Основната ни цел е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, която да предлага първокласен и конкурентен артикул.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР