България е сред четирите страни, заедно с Естония, Малта и

...
България е сред четирите страни, заедно с Естония, Малта и
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: 13% от средствата по Плана за възстановяване ще дойдат в рамките на тази година

България е измежду четирите страни, дружно с Естония, Малта и Нидерландия, които по този начин и не съумяха да внесат Плана за възобновяване от COVID-19. Това значи ли, че сега са застрашени 6 милиарда евро.

Светослав Иванов попита служебния вицепремиер и министър по европейските фондове – Атанас Пеканов.

„ Средствата не са застрашени. Те ще влязат в българската стопанска система – 13% от тези средства, в границите на тази година, в случай че проектът бъде предаден нататък. Тези средства са за нас, когато внесем проектът “, увери Пеканов.

По думите му забавянето се дължи на няколко аргументи, като едната е политическото решение на предходното държавно управление да не внася проекта.

„ Предишните ръководещи имаха съвсем година да завършат проекта. Когато аз встъпих в служба открих едно предложение за проект, което съгласно мен нито беше хубаво, нито беше готово, тъй като не отговаряше задоволително на упоритостите, които се слагат – както в целите, които Европейска комисия слага, по този начин и съгласно мен не дава отговор на целите, които аз считам, че би трябвало да бъдат заложени там “, уточни Пеканов.

Чуйте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР