"България е председател на Съвета на ЕС и като такъв

...
"България е председател на Съвета на ЕС и като такъв
Коментари Харесай

Радев за случая „Скрипал”: Трябват ясни доказателства

"България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз и като подобен би трябвало да организира политика на разговора и на салдото, такава позиция споделя и Австрия, която е идващия ръководител на Съвета. България е предан член на съюзите, в които членува – Европейски Съюз и НАТО, и главен техен принцип е прозрачността. За да предприемем последващи стъпки, ние би трябвало в действителност да получим ясни и безспорни доказателства ", разяснява българският президент Румен Радев политиката на страната по случая „ Скрипал”.

Той направи това по време на взаимната конференция с сътрудника си от Хърватия Колинда Грабар-Китарович.

От своя страна Китарович поддържа казаното от Радев и уточни, че единственият метод за политика е разговорът.

"Виждам Русия като международна мощ и страна, с която с изключение на за взаимните разногласия, би трябвало да се беседва и по доста други въпроси като интернационалната сигурност, битката с тероризма, радикализма и останалите закани, с които се сблъскваме ", сподели Китарович.

"Време е Европейски Съюз и Русия да се върнат към политиката на разговора и към нормализиране на връзките ", прикани хърватският президент.

Британският дипломат: Няма подозрение, че Русия е отговорна

Правилно ли реагира България на случая „ Скрипал “

Ето по какъв начин отвръща на удара Русия

По-рано през днешния ден английската делегация в Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага отхвърли като "извращение " препоръчаното от Русия общо следствие на отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал.

"Това е тактичност за измама и още повече дезинформация, предопределена да се избегнат въпросите, на които съветските управляващи би трябвало да отговорят ", оповестиха в „ Туитър” от делегацията.

ОЗХО всъщност отговори единствено на един от въпросите на Русия по случая "Скрипал ", пък разясниха от съветската делегация пред ТАСС.

"Да, през вчерашния ден получихме отговори и те се изследват. По създание беше получен отговор единствено на един въпрос”, показват съветските публични лица.

В неделя Русия изпрати лист с 13 въпроса до Техническия секретариат на ОЗХО, свързани с отравянето на Скрипал, интересувайки се какви данни е дал Лондон за случая.

Междувременно Европейската комисия разяснява, че английската лаборатория, изследвала отровата, употребена във Англия против някогашния шпионин Сергей Скрипал, е изпълнила поставената задача.

"Специалистите трябваше да дефинират типа на отровата, а не от кое място тя произлиза ", разясни представител на комисията. "Тази задача беше изпълнена, специалистите откриха, че е бил употребен газът "Новичок ".

Вчера от военната лаборатория „ Портън Даун” регистрираха, че са разпознали употребяваният против Скрипал химически сътрудник, само че подчертаха, че нямат доказателства къде е създаден.

Така те опровергаха думите на английския външен министър Борис Джонсън, който преди две седмици съобщи в изявление за „ Дойче веле”, че е получил увещание, че веществото идва от Русия.

Russia’s proposal for a joint, UK/Russian investigation into the Salisbury incident is perverse. It is a diversionary tactic, and yet more disinformation designed to evade the questions the Russian authorities must answer.
— UK Delegation OPCW (@UK_OPCW) 4 април 2018 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР