България е получила информация за бомбардировките над Сирия в петък

...
България е получила информация за бомбардировките над Сирия в петък
Коментари Харесай

Партньорски служби уведомили България за ударите в Сирия

България е получила информация за бомбардировките над Сирия в петък вечерта първо от партньорски служби, а по-късно и от Военното разузнаване, разгласи министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той прикани да не се търсят нови линии на разделяне сред държавното управление и президента по тематиката Сирия.

Командващият Съвместното командване на силите на НАТО ген. Къртис Скапароти, който е на посещаване у нас, съобщи, че България и в този момент способства доста за груповата защита. За българския принос в НАТО и за модернизацията на армията ни -разказва Александър Марков.

 © Българска телеграфна агенция  Хронологията на въздушните удари в Сирия Хронологията на въздушните удари в Сирия
Въздушните удари са еднократни и са замислени по този начин, че да не предизвикат нито един от огромните играчи в сирийската рецесия. 6 дни обмисляне предшестваха...

Премиерът Бойко Борисов и министърът на защитата Красимир Каракачанов са получили информация за бомбардировките над Сирия сред 21 и 22 ч. в петък вечерта по линия на натовски партньорски служби, изясни военният министър. Така той разяснява думите на президента Радев. На въпрос дали неподаването на информация към България за ударите в Сирия значи, че нашите съдружници ни нямат доверие, президентът сподели, че това в действителност ясно демонстрира коя страна с какъв боен потенциал разполага.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Критики е елементарно да се дават, истината е, че съдружниците ни са уведомили за един по-дълъг интервал - в границите на 72 часа. Но съответната информация... Лично аз и премиера получихме от работа " Военна информация ". Не виждам учредения за рецензии в това отношение.  Борисов и Каракачанов са били известени нощес за въздушните удари в Сирия Борисов и Каракачанов са били известени нощес за въздушните удари в Сирия
Министърът на защитата Красимир Каракачанов сподели в изявление за Българска национална телевизия, че той и министър председателят Бойко Борисов са получили информация късно нощес за удара против...

Дали и от кого е бил известен и президентът, Каракачанов не знае. От президенството оповестиха за „ По света и у нас “, че Радев е получил информация за удара в Сирия от българските служби. За думите на президента, че държавното управление не е съгласувало позицията за Сирия с него, военният министър отговори:
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Позицията ни във връзка с Сирия, както виждате, беше извънредно уравновесена и, по какъв начин да кажа, с главен акцент върху това, да се търси политическо решение на рецесията в Сирия, която продължава към този момент 6-а година. Не виждам за какво, по този въпрос аз не знам президентът да има друго мнение.
Дали държавите-членки ще усилят уговорките си към НАТО след ударите в Сирия, занапред ще се взема решение, съобщи и Върховният командващ Съюзното командване на НАТО ген. Къртис Скапароти, който се срещна с президента Румен Радев, с военния министър и с началника на защитата военачалник Андрей Боцев.
 Румен Радев се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО Румен Радев се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО
Модернизацията на Българската войска е наложително изискване за одобряването ни като благонадежден съдружник в НАТО. Това съобщи президентът Румен Радев,...
 © Пресцентър президентство
Какъв да бъде приносът на всяка страна в границите на НАТО, е суверенно решение, съобщи военачалник Къртис Скапароти, и даде висока оценка за ролята на България в груповата сигурност и защита.
ген. Къртис Скапароти, командващ Съюзното командване на НАТО за интервенциите: По отношение на България, това също е напълно национално решение, само че високо правя оценка поддръжката и приносът, който България дава към силите на НАТО. ген. Андрей Боцев, шеф на защитата: 2018 година увеличихме присъединяване си в КФОР с 50%, а в " Решителна поддръжка " - с към 50 индивида увеличихме задачата и мисля, че на този стадий това е задоволително.
Два дни преди Консултативния съвет за национална сигурност при президента за заканите пред сигурността и положението на Въоръжените сили, военният министър Красимир Каракачанов подписа двата плана за закупуване на изтребител и нова пехотна машина. Проектите би трябвало да минат през координиране, а по-късно ще бъдат прегледани в Министерския съвет.
 Какво е ПЕСКО? България в общата европейска защита Какво е ПЕСКО? България в общата европейска защита
България ще взе участие в три плана за повишение на бойните качества на Въоръжените сили по линия на общата защита на Европейски Съюз. Постоянното структурирано...
 © БТАОще по тематиката Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР