България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, отколкото е била преди

...
България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, отколкото е била преди
Коментари Харесай

ГЕРБ с остра декларация срещу кабинета и първите 100 дни, отново поиска оставка и предсрочни избори

" България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, в сравнение с е била преди 100 дни ". Това сподели заместник-председателят от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Тома Биков в декларация от името на група, съобщи БГНЕС.

" Вече 100 дни България се ръководи от държавно управление на смяната. Този интервал е задоволителен, с цел да се очертаят трендовете, които задава едно ръководство. Последните 100 дни бяха интервал на безвремие, неспособност на взимане на съответни решения, а от там и на задълбочаване на поредицата рецесии, пред които е изправена страната. Първата рецесия е политическата рецесия. Вместо да постави старания за консолидиране на обществото и политическата система в името на по-ефективен отговор на провокациите, държавното управление ясно демонстрира, че не е в положение да сплоти към себе си даже ръководещото болшинство ", сподели още Тома Биков.

Според него с всеки минал ден разломите в обединението стават все по-видими. По думите му инстинктът за опустошение се е трансформирал в главно съображение за съществуването на обединението, а обещанията за правосъдна промяна са потънали в безидейността. Той означи, че бюджетът не е дал отговор на финансовите провокации пред страната.

" За втори следващ път след актуализацията на бюджета за 2021 година Асен Василев не е в положение да предвижда стопански тенденци и за няколко седмици напред. Това слага страната, бизнеса и семействата в обстановка на непредвидимост, неустановеност и безперспективност. Настоящото ръководство и най-много министърът на финансите носят отговорност за огромната ценова рецесия, която беше провокирана от цените на енергоносителите ", сподели още Тома Биков.

" Политическата рецесия, насочването на националната сила към реваншизъм, отслабиха позициите на България в интернационален проект. Основният приоритет на актуалното ръководство не е отбраната на националния интерес, а съхраняването на неспасяемите вътрешнокоалиционни салда ", сподели още Тома Биков. По думите му целите на ръководството са свързани с феодализиране на секторите.

Тома Биков сподели, че през днешния ден България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, в сравнение с е била преди 100 дни. " Отговорността за този резултат не е на опозицията, а на ръководещите ", сподели още Биков.

Днес българският партиен живот наподобява като Кирил Петков – комплициран, сподели още депутатът и съобщи, че съгласно ГЕРБ единственият излаз от създалата се обстановка е оставка на държавно управление, разформироване на 47-ото Народно заседание и привикване на предварителни парламентарни избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР