България е първо място в Европейския съюз по показателя похарчени

...
България е първо място в Европейския съюз по показателя похарчени
Коментари Харесай

Харчим най-много в ЕС за комуникации

България е първо място в Европейския съюз по индикатора изхарчени пари от едно домакинство за връзки. Данните са на Евростат и са за 2016 година

4.8% от фамилния бюджет на българите отиват за сметки за интернет, телефон и пощенски услуги. Най-малко за сходни разноски отделят семействата в Люксембург – 1.6%.

Страната ни заема втора позиция по изхарчени пари за публичен превоз, като 4.7% от бюджета на семействата отиват по това перо. Единствено Гърция е пред България. И по този индикатор Люксембург е на последно място с едвам 0.8%.

България е на последно място в Европейския съюз по отделени пари за пазаруването на облекла и обувки. 3.2% от фамилния бюджет отиват за такива разноски, до момента в който при първенеца Естония процентът е двойно по-голям.

Страната ни е измежду минимум харчещите за обезпечаване и визити на заведения за хранене и кафенета. Разходите ни за храна пък са 17,9 на 100. За алкохол и цигари даваме 5,2 % от бюджета, а за обзавеждане за дома - 5%.

От Евростат акцентират, че в изследването не са употребявани данните за Румъния и Хърватия, като двете страни не попадат в нито една от класациите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР