България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна

...
България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна
Коментари Харесай

България е в топ 10 за лятна ваканция на германците през 2024 г.

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна почивка на германците през 2024 година Това оповестиха за TravelNews от Германската туристическа асоциация (DRV) по време на приключилото ревю ITB Berlin 2024. „ Германците започнаха още веднъж да вършат ранни резервации и се регистрира растеж от 30% до този миг спрямо предходната година “, съобщи Норберт Фиебиг, президент на организацията. Най-много записвания има за Турция (Анталия е с растеж от 28%), Испания (Майорка с 20%), следват Гърция, Египет, Португалия, Италия, Тунис. България е на осмо място като известна дестинация за 2024 година, а след нея в челната десетка са още Дубай (ОАЕ) и Малдиви, изясни Фиебиг.

Най-добре представящите се дестинации съгласно отчета на DRV са Турция, отбелязвайки 39% растеж на продажбите спрямо предходната година, Португалия (+36%), ОАЕ (+47%) и Съединени американски щати (+42%). Дестинациите в Източното Средиземноморие също се чака да усилят своя дял от продажбите от 36% на 44% за идващото лято спрямо предпандемичната 2019 година

 

Норберг Фиебиг

Близо 80% от германците желаят да пътуват през тази година, като се чака да похарчат повече пари спрямо 2023 година Това е най-пътуващата в чужбина нация в света. Разходите за пътувания на германците надвишават 79 милиарда евро през 2023 година, като са надминати равнищата от 70 милиарда евро преди пандемията, демонстрират данните на Германската туристическа асоциация (DRV).

Германският туроператор DER Touristik, който води най-вече туристи по Българското Черноморие, разгласи растеж от 18% в записванията за летния сезон у нас към този миг в съпоставяне със същия интервал на предходната година. „ Не можем да осъществяваме големи размери поради неналичието на полети от Германия до морските ни летища “, разяснява пред TravelNews Калин Сутев, представител на концерна, шеф на „ Дестинейшън Туристик Сървисис “ и член на Асоциацията на инкамънг организациите. Туроператорът водеше най-вече немски туристи у нас преди пандемията – над 150 000 индивида, само че равнищата към момента не са възобновени.

„ Надеждата е да осъществяваме размерите от предходната година и да са малко повече, като се опитваме да вземем групови самолети “, изясни Сутев. След пандемията немските туроператори се сплотиха и употребяват общи чартъри до летищата във Варна и Бургас. Проблем е неналичието на чартърни самолетни компании, които да оперират до Българското Черноморие. Преди пандемията пазарът се държеше от българската самолетна компания European Air Charter, само че тя се отдръпна и в този момент оперира по други дестинации.

В момента има дефицит на полети за така наречен крила на сезона - месеците май, юни, септември и октомври, сподели Калин Сутев. От 2025 година се чака немската самолетна компания SunExpress да стартира да оперира до летищата във Варна и Бургас. Германската Eurowings също възнамерява да усили потенциала си за България следващата година. „ Това ще даде пресен подтик на търсенето и благоприятни условия за възобновяване и увеличение на размера от немските туристи за Черноморието ни “, акцентира Сутев.

България дълги години беше обичайната дестинация за германците с непрекъснати клиенти. Те пълниха така наречен крила на летния сезон, тъй като започваха да идват от края на април до октомври. Това беше и най-важният пазар за българския туризъм. Преди пандемията през цялата 2019 година са пристигнали над 761 000 германци, а през 2018 година – над 850 000. Германия се нареждаше на трето място по брой гости в страната след Румъния и Гърция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР