България е на 63-то място в света от общо 213

...
България е на 63-то място в света от общо 213
Коментари Харесай

България е 63-та от 213 държави по развитие на споделена икономика

България е на 63-то място в света от общо 213 страни и територии в показателя на споделената стопанска система, създаден и показан за пръв път през днешния ден от шведския мозъчен концерн Timbro, заяви Институтът за пазарна стопанска система, който е сътрудник в плана от българска страна.

Индексът е формиран посредством потреблението на данни за размера на трафика и добиване на информация от уеб страниците на другите споделени услуги и дава нова визия за движещите фактори, стоящи зад peer-to-peer стопанската система, разясняват създателите му.

Споделената стопанска система е по-голяма в страни, където повече хора имат достъп до високоскоростен интернет, само че не е според от регулациите, както се смяташе до момента, е един от изводите в проучването. Същите стопански индикатори за независимост, които благоприятстват развиването на обичайна стопанска система, имат значение и за размера на споделената стопанска система, показва отчетът.

Исландия, островите Търкс и Кайкос, Черна гора, Малта и Нова Зеландия оглавяват листата с най-високи показатели. България е на 63-то място като измежду страните от Европейски Съюз e в златната среда. След България се подреждат, да вземем за пример Германия (77), Румъния (88), Австрия (115), Чехия (132) и Словакия (177), която е най-ниско в показателя измежду страните от Европейски Съюз. Целия лист вижте тук.

Като цяло страните с развита интернет инфраструктура и забележителен туристически бранш имат огромни споделени стопански системи, е главният извод на откривателите. Лидерът Исландия, да вземем за пример, в хода на възобновяване от икономическата рецесия мощно разви туризма си. " Споделената стопанска система набъбна бързо, с цел да отговори на търсенето, по метод, по който мъчно бихме могли да си представим, че обичайната туристическа промишленост би могла да стори ", разяснява основният откривател Александър Функе.

В отчета също по този начин се открива, че няма връзка сред размера на споделената стопанска система и разнообразни знаци за доверие в обществото. Това наблюдаване опровергава схващането, че споделената стопанска система, за разлика от обичайна стопанската система като цяло, разчита на към този момент открити междуличностни връзки и доверие.

Най-голямата компания в набора от данни е Airbnb, като съвсем 1.5 милиона снабдители са дейни приблизително в дадена седмица. От 286-те компании, оценени в изследването, една трета оферират жилищно настаняване, а половината попадат в необятната категория на бизнес услугите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР