България е изправена пред сериозна енергийна, социална и икономическа криза.

...
България е изправена пред сериозна енергийна, социална и икономическа криза.
Коментари Харесай

За стратегическо развитие на ядрената енергетика, настоява МИР

България е изправена пред сериозна енергийна, обществена и икономическа рецесия. За това предизвести водачът на партия МИР Симеон Славчев на конференция в Българска телеграфна агенция. По думите му държавното управление на Кирил Петков вкара страната в тези рецесии. Страната се намира и в сериозна морална, политическа рецесия, уверен е Славчев - Всеки жител по джоба си усещал рецесиите и огромна част от българските жители едвам свързват двата края, акцентира водачът на МИР.

Партията е обезпокоена от доставките за нуклеарната ни централата, а нуклеарните ни реактори се зареждат с съветско гориво . Според Славчев не е ясно и къде ще се съхранява отработеното нуклеарно гориво . Славчев упорства МЕ да създаде съответен проект с ясно начертани незабавни стъпки. Той предлага да се смени доставчика на нуклеарно гориво и да се изследва чешкия опит в сферата.

България да вземе стратегическо решение за развиване на нуклеарната енергетика, настоя Симеон Славчев. Според него страната ни би трябвало да построи 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй " и да се построи АЕЦ " Белене ".

От партия МИР упорстват и за незабавен разбор на българската енергетика. Също по този начин би трябвало да се проучва опциите за други източници на сила. Да продължи работата на въглищните централи, желае още партия МИР. Освен това той желае възобновяване на газовата дипломация и обновяване на договарянията с " Газпром ". Никой не ни е карал да плащаме газта в рубли, съобщи Симеон Славчев.
 Служебен кабинет може да ни остави без газ, считат от Политическа партия
Служебен кабинет може да ни остави без газ, считат от Политическа партия

В момента в България се доставя природен газ без дълготрайни контракти

МИР упорства президентът да свика КСНС за газовата рецесия. Парламентът би трябвало да одобри закона за ръководство на рецесии . Според водача на МИР при вземането на решенията водещи би трябвало да са националните ползи, а не частно партийните.

Партия МИР е за развиването на нуклеарната енергетика, само че срещу нуклеарните оръжия, отсече Симеон Славчев.

Пламен Стоянов акцентира, че партията още от март месец предупреждавала за заплахата за доставките за страната ни. Той е обезпокоен за отработеното нуклеарно гориво от централата ни. Това е риск за екологията на страната ни и за радиационния декор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР