България е част от света и затова толкова много поколения

...
България е част от света и затова толкова много поколения
Коментари Харесай

Меглена Кунева за ситуацията в Русия: Няма как да има демокрация без опозиция

България е част от света и по тази причина толкоз доста генерации даваха всичко от себе си, с цел да се върне там, където ѝ е мястото. По време на договарянията настоявахме, че сме част от Европа и желаеме да поемем своите задължения и в този момент в един сложен миг си коства да си напомним още веднъж за какво желаеме да сме част от Европейски Съюз и от НАТО и част от света - това разяснява в студиото на " Денят стартира " Меглена Кунева във връзка със обстановката в Русия през последните дни.

" За да не сме затворени и да намираме решения дружно и да се усещаме по-големи и по-важни в сравнение с, в случай че сме една страна от европейския континент. България ще може да направи своя профил и политически, и народен. Какво обаче се случва в една страна, в която няма народна власт и нейния президент се пробва да профилира страната само и единствено през предишното и ограждайки се, безусловно с бодли и защитни мрежи от всички останали, изолирайки се. Тогава той престава да има всички тези сетива както външнополитически, по този начин и вътрешнополитически, които вършат една страна ефикасна, на първо място за нейните жители ", сподели Кунева.

Тя показа, че едно от нещата, които са ѝ създали най-силно усещане е било обвиняването против Пригожин, което пристигна сега, откакто той сподели, че всички учредения за войната в Украйна, които президентът Путин е предложил на публичното внимание, до едно са подправени.

" Тук се натисна спусъкът, нагледно казано, което значи, че страхът от това, че истината става ясно е доста мощен в политическия хайлайф. Путин е обзел всяко едно политическо местенце обществено. Опозиция би трябвало да има, няма по какъв начин да има народна власт без съпротива ", разясни тя.

Меглена Кунева счита, че Путин ще се опита да употребява това състояние някак си от своя позиция и да удари още по-силно опозицията и медиите.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР