България е абсолютният шампион по расистки настроения в рамките на

...
България е абсолютният шампион по расистки настроения в рамките на
Коментари Харесай

Само 21% от българите съгласни детето им да има връзка с чернокож

България е абсолютният първенец по расистки настроения в границите на Европейски Съюз, в случай че гледаме тази карта направена на база данните на европейско проучване "Дискриминацията в Европейски Съюз ", написа "Офнюз ". Докато приблизително в Европейски Съюз 64 % от хората нямат нищо срещу синовете или дъщерите им да имат връзка с негър сътрудник, то у нас процентът е едвам 21 на 100. Това ни подрежда на последно място в допитването като страната с най-силни расистки предубеждения.
Резултатите варират в необятни граници. В Швеция 89 % от хората нямат нищо срещу детето им да има връзка с юноша или момиче с шоколадов цвят на кожата. Същото дажи за 85% от жителите на Великото Херцогство Люксембург, за 83 % от холандците, 82 % от датчаните и 81 % от британците.

На противоположния полюс с изключение на нас са Чехия и Словакия. Там процентът на одобряващите сходна връзка е 23 на 100. Според данните огромното болшинство от българите не утвърждават и детето им да има връзка с азиатец/азиатка и мюсюлманин/мюсюлманка. Процентите на утвърждение са надлежно 27 на 100 и 32 на 100.

За сметка на това обаче хората у нас са измежду положително настроените европейци във връзка с евреите. Близо 60 на 100 нямат нищо срещу детето им да има приятел/приятелка с корени от Обетованата земя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР