България Добри новини в Майчин дом“ на Благовещение Неонатолозите изписват

...
България Добри новини в Майчин дом“ на Благовещение Неонатолозите изписват
Коментари Харесай

Добри новини в „Майчин дом“ на Благовещение

България Добри вести в „ Майчин дом “ на Благовещение Неонатолозите изписват родило се на 1 януари 590 гр. бебе, а в родилна зала избавиха живота на родилка след 3-дневни старания 26 март 2020, 09:41  Добри вести в „ Майчин дом “ на Благовещение Източник: Майчин дом
ве положителни вести зарадваха целия екип на „ Майчин дом “ на връх Благовещение. След близо 3-месечна битка за живота и здравето на родило се на 1 януари 2020 година 590-грамово бебе, през днешния ден то към този момент може да се прибере вкъщи. Освен това лекарите от родилна клиника съумяха да спасят живота на 27-годишна родилка след 3 дни старания за стабилизиране на сериозното ѝ положение.

В първите часове на новото десетилетие – на 1 януари 2020 година в „ Майчин дом “ се роди Михаела. Раждането стартира в 25 гестационна седмица от бременността, а дребната Михаела тежи едвам 590 грама. Благодарение на напъните на целия екип от Интензивното поделение на Клиниката по неонатология и след три месеца непрекъснати грижи за най-малкия пациент на болничното заведение, Михаела си отива вкъщи здрава и задоволително пораснала, с цел да продължи да пораства и да радва своите родители.

За следващ път лекарите и акушерите от Клиниката по неонатология на Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “ потвърдиха високия си професионализъм и неизменност в грижата за недоносените бебета.

Освен напъните на неонатолозите, екипите в родилната клиника също не стопират да потвърждават високата си експертиза. Родилка на 27 години, преведена за раждане от Медицински комплекс „ Д-р Щерев “, изпада в хипоатония на матката, съпроводена от тежка кръвозагуба. След три дни, в които екипите на болница „ Майчин дом “ поставиха неимоверни старания, живота на пациентката е избавен. В хода на подхванатите дейности на родилката се преливат над 10 литра кръв. Екипите вършат легиране на огромни артериални съдове и по този метод съумяват да спасят живота на пациентката и да запазят нейните детеродни функционалности. В момента родилката е под интензивно лекарско наблюдаване и в подобряващо се положение. „ Майчин дом “ изрича сърдечни благодарности на Кръвния център за предоставената кръв и бързата реакция.

Екипът на болничното заведение организира още незабавни гинекологични и онкогинекологични интервенции и неотложни процедури. От оповестяването на изключителното състояние на 13 март 2020 до през днешния ден в „ Майчин дом “ са се родили 144 бебета. Най-голямата и най-старата акушеро-гинекологична болница в България „ Майчин дом “ продължава да работи на цялостни обороти и да бъде на първа линия в грижата за майчино и детско здраве. Въпреки напрегната конюнктура, екипът на болничното заведение е благополучен, че напъните им са възнаградени и че са съумели да дадат път на новия живот.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР