България да получи между 3 и 4 милиарда повече от

...
България да получи между 3 и 4 милиарда повече от
Коментари Харесай

Европарламентът одобри още над 3 милиарда лева за България

България да получи сред 3 и 4 милиарда повече от новия европейски бюджет за интервала 2021-2027 година Това утвърдиха евродепутатите в Страсбург, гласувайки новите финансови правила на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година
Решението обаче не е дефинитивно, защото предстоят договаряния сред Парламента и Съвета на Европейски Съюз, които стартират другата седмица.
„ Такова нарастване за България значи доста! Това значи интензивно вложение там, където страната ни има най-вече потребност за по-скоростно наваксване на изоставените райони. Все още се вижда, че хората имат потребност от пътища, от високоскоростни жп линии, от пристанища, от летища, тъй че да наваксаме – с водопроводите, пречиствателни станции. Дотук две от трите институции са „ ЗА “ такова нарастване – и Комисията, и Народното събрание, което ме обнадеждава “, съобщи евродепутатът Андрей Новаков, представен от БНР.
Новаков добави, че Европарламентът е подкрепил концепцията общините да доплащат единствено 15% от парите за европроекти, а не 1/3 от размера на финансирането, както беше предлагането на Европейската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР