България чества националния си празник – 3-ти март. На днешния

...
България чества националния си празник – 3-ти март. На днешния
Коментари Харесай

144 години от Освобождението на България

България празнува националния си празник – 3-ти март. На днешния ден означаваме 144 години от Освобождението на България.

3-ти март е денят, който слага началото на третата българска страна с подписването на Санстефанския кротичък контракт. За първи път празникът се отбелязва през 1917 година.

3-ти март ще бъде маркиран в цялата страна. Километрични опашки от коли има от рано сутринта при започване на прохода Шипка. Първоначално трафикът ще бъде единствено нагоре. След 13:00 часа ще колите ще могат да се връщат.

Премиерът Кирил Петков, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и депутати ще вземат участие в тържественото честване на Шипка. По-късно, от 18:30 часа, ръководителят на Народното събрание и депутати ще участват на тържествената заря-проверка в София на площад „ Народно заседание “

В София от 11:00 ч. ще се състои церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния боец. В церемонията ще вземат участие президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Ще вземат участие също министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

По мотив националния празник в 12:00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред Парадния вход на президентството. От 18:30 часа на площад „ Народно заседание “, където ще се организира тържествената заря-проверка, президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще произнесе слово. В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР