България често се сравнява със съседните държави, но показваме само

...
България често се сравнява със съседните държави, но показваме само
Коментари Харесай

Богданов: България често се сравнява със съседните държави, но показваме само негативния аспект

България постоянно се съпоставя със прилежащите страни, само че демонстрираме единствено отрицателния аспект. Има и позитивен – вложения. Ще настигнем Румъния, когато повишим продуктивността, дадем сигурност на бизнеса, подготвим индустриални терени “, сподели в утринния блок на Нова тв министърът на стопанската система Богдан Богданов. Той подсети, че в последната седмица има две нови вложения за над 100 милиона лв.. Те са за индустриални предприятия в региони с безработица.

„ За първите месеци директните вложения са се повишили с 60% по отношение на 2022 година, когато също имаше растеж. Отчитаме позитивни резултати “, безапелационен е министърът.

„ Инфлацията е по аргументи отвън България. Работим за повишаване на приходите. Очаква се цените да понижават. Трябва да насърчаваме локалното произвеждане. Няма по какъв начин цените да понижават, когато множеството от продуктите са импортирани. Колкото повече произвеждаме у нас, толкоз цените ще понижават. Вчера посетих дребна бутикова българска компания, която патентова млечен вариант. Продават главно на българи в чужбина, които желаят да си произведат българско кисело мляко. Нямат огромен пазар у нас. Дори млечните закваски са импорт. Трябва да стартираме да разчитаме на българското произвеждане “, прикани Богданов. За него е значимо да влезем в Шенген, тъй като в този момент логистиката е затруднена, българските производители не са конкурентоспособни, тъй като стоката им чака с дни на границата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР