България Без машинно гласуване на кметски избори Управляващите предложиха промяната,

...
България Без машинно гласуване на кметски избори Управляващите предложиха промяната,
Коментари Харесай

Без машинно гласуване на кметски избори

България Без машинно гласоподаване на кметски избори Управляващите предложиха смяната, като в началото се предвиждаше по този начин да се гласоподава единствено за президент и Екологичен потенциал  Виолета Русенова 24 юли 2019, 14:13  Без машинно гласоподаване на кметски избори Източник: БГНЕС
яма да има машини в секционните изборни комисии наесен. Това стана ясно, откакто депутатите одобриха дефинитивно измененията в Изборния кодекс на второ четене.

С поправките бе анулиран машинният избор единствено за локалните избори на 27 октомври, само че не и на президентски и парламентарни. "За " премахването на машините на локалните избори гласоподаваха 129 депутати, а 69 се оповестиха "против ". Въздържа се единствено един.

Първоначалното предложение на ГЕРБ беше да не се вкарват машини и за парламентарния избор, само че по време на правната комисия преди ден ръководещите се отхвърлиха от концепцията и оставиха без смяна въпросния текст. Най-яростно на премахването на записаните в закона 6000 машини се опълчиха от Българска социалистическа партия.

Машини ще има и за избори за Екологичен потенциал.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР