България бе представена успешно от Министерството на туризма на две

...
България бе представена успешно от Министерството на туризма на две
Коментари Харесай

България бе представена успешно на две големи туристически изложения

България бе показана сполучливо от Министерството на туризма на две огромни изложби – CMT в Щутгарт, Германия, което се организира от 12 до 21 януари 2024 година и МАТКА – Хелзинки, Финландия, провело се в интервала 18 – 21 януари 2024 година, оповестиха от ведомството. 

Международното ревю СМТ – Щутгарт е най-голямото туристическо ревю за всеобща аудитория в света . През 2024 година присъединяване в него взеха над 1600 изложителя от 100 страни , като в границите на 9 дни ревюто бе посетено от над 235 хиляди души . Водещите тематики на СМТ бяха къмпинг и караванинг, мотоциклети, велотуризъм, голф, SPA, круизни пътувания и други. Българският щанд бе с повърхност от 40 кв. м.

На ревюто България беше показана в каталозите на всички водещи туроператори за морски ваканционен туризъм, обиколни пътувания, авантюристичен направления, колоездене и други. Значителен интерес в запитванията се наблюдаваше към уикенд и градските пътувания.

По време на ревюто тази година имаше нараснало търсене към пътуванията за България . Акценти в представянето на страната ни бяха морският ваканционен туризъм, уелнес и СПА, културни и пешеходни направления, естествени забележителности, екопътеки, голф и други. Къмпингарството и караванингът набират все по-голяма известност след Коронавирус пандемията и България попада все по-често в избора на дестинации на немските туристи .

Международното туристическо ревю МАТКА e най-голямото ревю зa туризъм, пътешествия и вaĸaнции в Ceвepнa Eвpoпa . В него взеха присъединяване повече oт 800 туроператора, туристически дестинации и организации от над 70 страни , повече от 50 000 души посетиха панаира , а българският щанд бе с повърхност от 40 кв. м.

Изложението МАТКА обичайно притегля доста крайни консуматори, което съставлява отлична опция за възстановяване на известността на бранд „ България “ и одобряването на страната ни като привлекателна дестинация за скандинавските туристи през четирите сезона на годината.

Интересът на посетителите от северните страни беше ориентиран най-вече към опциите за културен, вело и морски туризъм , които страната ни предлага, а плануваният престой е от най-малко 7 дни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР