България Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони Ситуацията

...
България Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони Ситуацията
Коментари Харесай

Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони

България Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони " Ситуацията е извънредно тежка, тя ще повлияе освен летния сезон, само че и на сезон 2020 година ", уточни министърът на туризма за банкрута на " Томас Кук " 24 септември 2019, 19:36 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони
Ангелкова: Загубите на българските хотели са за милиони
 БАБХ с нов изпълнителен шеф
БАБХ с нов изпълнителен шеф
 Потресаваща бедност в студентски общежития
Потресаваща бедност в студентски общежития
 Загубата за България поради
Загубата за България поради " Томас Кук " е 100 млн., трус в бранша
 Кандидатът на „ Воля ” за кмет на София: Президентът да ме поддържа
Кандидатът на „ Воля ” за кмет на София: Президентът да ме поддържа
 Джок Полфрийман може да се върне в пандиза
Джок Полфрийман може да се върне в пандиза
 Близки на умрелия боксьор: Плащаха му да пада
Близки на умрелия боксьор: Плащаха му да пада
 167 българи плебеи във Франция
167 българи плебеи във Франция

лед банкрута на "Томас Кук " загубите за хотелиерите в България възлизат на много милиони левове.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова след незабавна среща с хотелиери и туроператори в Министерството на туризма поради оповестения банкрут, съобщи "Фокус ".

Ангелкова уточни, че хотелите, които са се обадили, че работят с "Томас Кук ", са към 25. По думите й това ще сътвори извънредно големи усложнения в бранша.

Загубата за България поради "Томас Кук " е 100 млн., трус в бранша

"Ситуацията е извънредно тежка, тя ще повлияе освен летния сезон, само че и на сезон 2020 година сигурно. В момента се водят договарянията за лято 2020 година ", сподели Ангелкова. По думите й обстановката е сериозна във връзка с хотелиерите, които имат голям риск за тези два месеца, които са основните и дейните в България, юли и август да получат своите заплащания от "Томас Кук ".

Ангелкова изясни, че гаранционният фонд на английската организация за гражданско въздухоплаване подсигурява заплащанията на тези туристи, които сега са в България и от датата на оповестяване на банкрута. "Ключово сега, с цел да можем ние да вървим напред както във връзка с проведения туризъм, по този начин и във връзка с имиджа на България като дестинация и работа по сезон 2020 година, е обвързвана с всички тези туристи, които са в България, по линия на "Томас Кук ", само че с компании, които публично не са оповестили банкрут. Така че следим всекидневно, основали сме в Министерството по този начин нареченото звено за контакт във връзка с банкрута на "Томас Кук ", с цел да можем 24 часа да бъдем в контакт с всички заинтригувани, освен в посолството на Англия, където банкрутът към този момент е разгласен ", добави Ангелкова.

5940 туристи са в България по линия на "Томас Кук ".

"Проведохме среща с дипломат Ема Хопкинс и с представителите на българския туристически бранш у нас: главно хотелиери, туроператори, които работят с "Томас Кук " и с представителя на "Томас Кук " за България, представители на Комисията за отбрана на потребителите. След днешната среща стана ясно, че са нужни стъпки във връзка с всички останали туристи, които са в България ", сподели Ангелкова.

По думите й техният брой е 5940 от всички пазари, които са основни за България: Полша, Скандинавия, Белгия, Франция.

Най-старата туристическа компания в света "Томас Кук " банкрутира

За два дни 894 пасажери се прибраха вкъщи от отмора в България след банкрута.

"Вчера 350 пасажери от Бургас се прибраха вкъщи на два полета, а през днешния ден имаше още два полета с 394 пасажери ", сподели посланикът на Англия в България н. прочие Ема Хопкинс. Тя уточни, че още един полет е отпътувал във Варна със 150 пасажери.

"Това ще са общо 894 души за два дни ", добави тя. "Искам да кажа, че сме натъжени от банкрута на "Томас Кук " и за туристите и за чиновниците на компанията. Всички полети на "Томас Кус " са анулирани и английската организация за гражданска авиация и английското държавно управление работят дружно и вършат всичко допустимо, с цел да може всички хора да се приберат вкъщи. Всички клиенти на "Томас Кук ", които би трябвало да пътуват назад за Англия идващите две седмици ще бъдат върнати вкъщи допустимо най-близо до плануваната от тях дата за пътешестване ", съобщи още н. прочие Хопкинс.

Тя уточни, че държавното управление подхваща изключителна интервенция за репартирането на повече от 150 хиляди пасажери, останали в чужбина.

Предстои и среща с финансовия министър Горанов, на която ще бъде разисквана опцията хотелите, наранени от банкрута на "Томас Кук " да употребяват данъчни облекчения. По думите на Ангелкова става въпрос за частни търговски взаимоотношения и всеки един хотел има независим контракт с банкрутиралата компания.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Томас Кук банкрут .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 12 съответни вложения устойчиви на криза  1 Бумът на индустриалните зони  1 Патентното ведомство с две нови е-услуги  1 100 млн. лв. дължи банкрутиралият туроператор на българските си сътрудници --> Пaрите ни  12 съответни вложения устойчиви на криза 12 съответни вложения устойчиви на криза  Бумът на индустриалните зони Бумът на индустриалните зони  Патентното ведомство с две нови е-услуги Патентното ведомство с две нови е-услуги  100 млн. лв. дължи банкрутиралият туроператор на българските си сътрудници 100 млн. лв. дължи банкрутиралият туроператор на българските си сътрудници Не пропускай  Какво направи Тръмп и Ердоган другари Какво направи Тръмп и Ердоган другари  167 българи плебеи във Франция 167 българи плебеи във Франция  <br> <strong> Меган във вихъра на танца </strong> и грее от благополучие (СНИМКИ) <br>
Меган във вихъра на танца и грее от благополучие (СНИМКИ)
 Стотици учебни заведения без плод и мляко Стотици учебни заведения без плод и мляко Последни  На фотографията: Министър Николина Ангелкова и дипломат Ема Хопкинс Ангелкова за банкрута: Загуби за милиони  <p><strong>Кралицата на Банкок</strong> - от улицата до върха на света</p> Кралицата на Банкок - от улицата до върха на света  Франсиско Франко Ексхумират останките на испанския деспот Франко  <p>Императорските яйца &ndash; перлата в короната на <strong>Фаберже</strong></p> Императорските яйца – перлата в короната на...  Разкриха скица за незаконни осиновявания от България Разкриха скица за незаконни осиновявания от България  Снимка: pixabay Мълния погуби българин в Гърция  <p>Новият филм на Стефан Командарев с отлични отзиви</p> Новият филм на Стефан Командарев с отлични мнения  БАБХ БАБХ с нов изпълнителен шеф  Грета Тунберг Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми...  <p><strong>&ldquo;Писма от Антарктида&rdquo;</strong> с първа прожекция пред публика</p> “Писма от Антарктида” с първа прожекция...  Мистерия: Българин открит мъртъв в Брюксел Мистерия: Българин открит мъртъв в Брюксел  <p><b>Как водното раждане сътвори една велика обложка</b></p> Как водното раждане сътвори една велика обложка  <p>Суспендирането на английския парламент било незаконно</p> Суспендирането на английския парламент било нелегално  <p>Какво се случва, когато географският <strong>северен полюс</strong> съвпадне с магнитния?&nbsp;</p> Какво се случва, когато географският северен полюс...  Стотици учебни заведения без плод и мляко Стотици учебни заведения без плод и мляко  <p>Да се върнем в учебно заведение с<strong><span style= Да се върнем в учебно заведение с тези емблематични филми  Моника Белучи Моника Белучи с транспарантна блуза и нова...  <p>Потресаваща бедност в студентски общежития</p> Потресаваща бедност в студентски общежития  <p>Нови земетресения на Балканите, за какво сме застрашени</p> Нови земетресения на Балканите, за какво сме застрашени  Гуинет Полтроу Гуинет Полтроу стана шлагер в мрежата с... походка (ВИДЕО) Всичко от през днешния ден Виц на деня Известна манекенка играла дребна роля в театъра. След спектакъла в гримьорната ѝ влиза грациозен благородник. - Извинете, нали Вас удушиха в трето деяние? - Да,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Президентът Радев подкара колело в центъра на София (СНИМКА) подкара колело в центъра на София  Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно Водещи вести  Разкриха скица за незаконни осиновявания от България Разкриха скица за незаконни осиновявания от България  <p>Нови земетресения на Балканите, за какво сме застрашени</p> Серията земетресения на Балканите продължава, за какво сме застрашени  Снимка: pixabay Мълния погуби българин в Гърция  Мистерия: Българин открит мъртъв в Брюксел Мистерия: Българин открит мъртъв в Брюксел  <p><b>Как водното раждане сътвори една велика обложка</b></p> Денят, след който музиката не беше същата  Моника Белучи Моника Белучи с транспарантна блуза и нова прическа (СНИМКИ)  <p><strong>Кралицата на Банкок</strong> - от улицата до върха на света</p> Кралицата на Банкок - от улицата до върха на света  Франсиско Франко Ексхумират останките на испанския деспот Франко
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР