Българите са най-склонният към полови стереотипи народ в ЕС и

...
Българите са най-склонният към полови стереотипи народ в ЕС и
Коментари Харесай

Първи по стереотипи: 81% смятат, че жената трябва да е вкъщи

Българите са най-склонният към полови стандарти народ в Европейски Съюз и по едно и също време с това си мислят, че в страната им има най-голямо тъждество сред половете.

Това демонстрират данни на Евробарометър, събрани през юни т.г.

Жените у нас са по-безработни и им се заплаща по-малко

Киселина, пердах, тормоз: какъв брой е ужасно в България (ВИДЕО)

Според тях 81% от интервюираните в нашата страна считат, че най-важната роля на дамата е да се грижи за дома и фамилията, а същият дял приписват на мъжа първичната роля да изкарва пари. Това са рекордни стойности за Европейски Съюз.

Още по-голям % от изследваните българи (83%) са на мнение, че дамите са по-склонни да взимат решения въз основата на своите страсти. По този индикатор разделяме второто място с Латвия, Чехия и Словакия, а преди нас е Унгария (87%).

Едновременно с това 67% от българите считат, че на работното място у нас има полово тъждество, а 64% изричат същото мнение за политиката. Високото ни самомнение ни слага на 4-ти място в Европейски Съюз, при междинни равнища сред 48 и 51% за обособените страни.

Парламентът избира: "Трети пол " или домашно принуждение

Изнасилвания и тормоз в Европарламента, вътре имало "култура на безмълвие "

Общо изчисленията сочат, че в страната ни 12,4% от хората разсъждават в полови стандарти. Това ни слага преди всичко в Европейски Съюз. Най-малък е сходен дял в Швеция (3%), Дания (4,4) и Холандия (4,6).

Статистиката демонстрира, че множеството европейци не считат, че е реализирано тъждество сред половете, въпреки че то е значимо за обществото съгласно 90% от интервюираните.

Според данните на Европейска комисия заплатите на дамите в съюза са приблизително 16,3% по-ниски от тези на мъжете. Общите аргументи са по-трудно намиране на работа, претовареност в по-нископлатени браншове, по-малко покачвания, по-чести спирания на кариерата и повече ангажираност с неплатен труд от страна на нежния пол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР