Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз. Австрия, Полша иРумъния

...
Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз. Австрия, Полша иРумъния
Коментари Харесай

Евростат: Българите са най-нещастната нация в ЕС, румънците - сред топ 3 на най-щастливите

Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз . Австрия, Полша и Румъния пък се подреждат в топ 3 на най-щастливите народи. Това демонстрира ново изследване на Европейския съюз, което се организира всяка година от " Евростат ", съобщи БНР .

Скалата за оценки върви от 0, което е безусловно незадоволство от живота в страната, до 10, което демонстрира, че нещата няма по какъв начин да са по-добре.

Проверява се също и какъв брой оптимистично настроени са хората за бъдещото.

България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз, чиито жители са дали оценка по-малко от 6 върху цялостното си удовлетворение от живота. Германците, които живеят в страната с най-силна стопанска система в Съюза, също не са удовлетворени от живота в страната си. През 2021 година те са дали оценка от 7.1, като в този момент правят оценка живота си на 6.5.
Проучване на института " Рейнголд " демонстрира, че 20% от популацията на Германия се усещат претрупани и тревожни, а други 9% са обзети от незаинтересованост.

Германия също по този начин страда от икономическа застоялост, дружно с безпокойствие, обвързвано с войната в Украйна, както и от невиждан растеж на имиграцията и се ръководи от относително непопулярно държавно управление. Австрия заема челно място в класацията за най-щастливите народи. Не за първи път хората там дават оценка 8 на равнището на благополучие.
Румъния и Полша, въпреки това, са измежду страните, които обичайно се считат за по-бедни . Затова проучването показва, че парите не са най- огромният аршин за благополучие. Там факторите за благополучие в тези страни са възраст, просветителна степен и фамилни връзки. Изследването демонстрира още, че най-щастливи са семействата, в които има дете. Най-нещастни са тези, които живеят сами. Това обаче е особено за Европа, до момента в който проучвания от други континенти демонстрира противоположната наклонност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg