Основното послание на вчерашното обръщение на Джо Байдън към нацията

...
Основното послание на вчерашното обръщение на Джо Байдън към нацията
Коментари Харесай

Неуспешен преврат и жив труп: вълненията в САЩ заплашват целия свят

Основното обръщение на вчерашното послание на Джо Байдън към нацията беше, че президентът на Съединени американски щати е към момента жив, може да седи на масата и може – въпреки и с съмнения и запъване  – да чете от телесуфльор. Няма значение какво е споделил там: нещо за „ предаването на факлата на идващите генерации “ (притежателят на факела евентуално е имал поради сина на президента Хънтър, който седеше наблизо). Основното е, че е още жив. Дълго време американците не бяха изцяло сигурни.

Цялата невероятност на миналата седмица може да бъде осъзната единствено постфактум. Първоначално актуалният президент на Съединени американски щати изрично отхвърля да се отдръпна от предизборната конкуренция. Целият свят го натиска, печатат апели в демократичната преса, убеждават го по всевъзможен метод: „ Махай се, направи път на младите “. Не, старецът беше твърдоглав.

И тогава предходната сряда Байдън изчезна. Под предлог, че се е заразил с ковид, той е отведен от Лас Вегас в Делауеър и прикрит от обществеността. Няколко дни не чуха нищо за него. А в неделя неговият профил в обществените медии разгласява „ абдикация “ – изказване, че няма да се кандидатира за президент. Американците с интерес преглеждат подписа върху заявката и стигат до извода, че той не е същински.

В същото време се оказва, че Байдън е бил евакуиран от Лас Вегас до Делауеър с такава скорост, че „ Еър Форс 1 “ се е тресъл през целия път, а уплашените публицисти в самолета на вятъра питали личния състав на президента какво се случва. По никакъв метод не наподобява на ковид, положението на президента е прекомерно извънредно.

Близо седмица Белият дом резервира безмълвие и не показа Байдън пред обществеността. Гласът му се чу единствено по време на протест на Камала Харис. Уж е приказвал с нея посредством аудио връзка. Американците тъжно се пошегуваха, че администрацията реши да изиграе „ Уикенд при Барни “ - черна комедия за двама мърльовци, които се озоваха в една къща с мъртвец и започнаха да го показват за жив човек. Остава да витае въпросът какво е направено с Байдън, с цел да го накарат да подпише абдикацията и дали този злощастник въобще е жив.

Разбира се, слуховете започнаха да се развъждат с стремглава скорост, говореха се за гражданска война, за пуч. Демократичните медии нарекоха слуховете подправени и настояха, че президентът „ има мощно здрависване “. Това накара всички още повече да се изнервят.

Републиканските политици, подбудени от Джей Ди Ванс, започнаха да задават въпроса: „ Ако Байдън не може да се кандидатира, може ли да служи като главнокомандващ? “

Вчерашната тирада на Байдън имаше за цел да потвърди, че може. Американците не бяха уверени. „ Байдън не даде ясно пояснение за какво толкоз дълго отсрочва решението си да се отдръпна от конкуренцията “, считат публицистите. „ Речта на болния Джо Байдън от Овалния кабинет беше на практика неразбираема и толкоз неприятна “, злорадства Доналд Тръмп. Невъзможно е да се цитират мненията на американци в обществените мрежи, тъй като са много нецензурни.

Смешните и ужасни клюки за гибелта на Байдън са класическото начало на всяко неспокойствие, което постоянно стартира с зов: " Но царят е гол! " Масло в огъня налива и фактът, че претендентът, който размени Байдън измежду демократите, също не е напълно законен: никой не избра Камала Харис на първичните избори.

Допълнителен фактор за неустойчивост е мощният самостоятелен претендент Робърт Кенеди-младши. Като типичен „ спойлер “, той интензивно лишава гласове и на Тръмп, и на демократите, въпросът е от кого ще вземе повече.

Е, главният мотор на хаоса е нежеланието на хората да признаят успеха на своя политически конкурент. Днес американските гласоподаватели имат вяра в честността на изборите единствено в случай че техният претендент завоюва. Победата на претендента на демократите няма да бъде призната от половината страна, а успеха на Тръмп няма да бъде призната от другата половина.

Предреволюционният безпорядък в Съединени американски щати е рисков за целия свят. Осъзнавайки, че техният претендент е доста слаб и разликата в гласовете с Тръмп може да е толкоз огромна, че не може да бъде покрита от никакво пълнене на бюлетини, сегашната администрация може да прибегне до всяко изостряне. Те се нуждаят от незабавна помощ, с цел да заключат популацията в домовете си и да създадат верни изборните резултати. Не е толкоз неприятно, в случай че става въпрос за някаква огромна терористична офанзива, проведена в Съединените щати от американските разследващи служби, или ненадейно блокиране заради „ незнайна болест “.

Демократическата партия обаче е известна със пристрастеността си да придвижва всички вътрешни проблеми във външната верига. Като се има поради интензивността на тяхната суматоха, военна провокация против Русия или Китай може да им се стори като мощен избирателен ход. Или прескачане на няколко стъпала по стълбата на ескалацията с изцяло сериозната опасност от световна нуклеарна война.

Именно за всеки случай в този момент съветският и китайският флот организират взаимни учения, а съветска военна ескадра се насочва към Куба. Иначе не се знае какви изненади ще донесат на света американските избори. Сегашният президент към този момент е политически мъртвец, главният претендент е прострелян в ухото. Това е единствено началото

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3843Д-р Владимир Трифонов: Доброволното повреждане на Съюз на съветските социалистически републики създе единствен и неповторим еднополюсен святАлтернативен Поглед4868Д-р Владимир Трифонов: Аз съм черноглед, че може да се стигне до някаква форма на помирение в УкрайнаАлтернативен Поглед3343Китайската рационализация основава нови шансове за развиване на светаАлтернативен Поглед11976Костадин Паскалев за необятното ляво обединяване в България - допустимо ли е френското знамение у нас!?Алтернативен Поглед16779Доц. Григор Сарийски: Новият демократичен ред не е нито нов, нито либераленАлтернативен Поглед161472Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР