Българите са изградили стаден имунитет поне на база математическите изчисления,

...
Българите са изградили стаден имунитет поне на база математическите изчисления,
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Българите почти са изградили стаден имунитет

" Българите са построили стаден имунитет най-малко на база математическите калкулации ", разгласи в предаването " Още от деня " по математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му, с цел да се мери какъв брой тъкмо хора са прекарали COVID-19, би трябвало да се умножи цифрата по 5. Така от формалната статистика се получава, че преболедувалите са към 3,5 млн. души. Отделно имунизираните с по две дози са над 1 млн. Получават се общо 4,5 млн. души, което е съвсем стаден имунитет.

Професор Кунчев не е изумен от данните на Национален статистически институт от националното броене и счита, че действителният брой на българите е към 6,1 млн. души.

Според математика новият вариант на вируса - Омикрон, ще промени статистиката.

" Как да си разбираем огромния брой инфектирани - ясно го демонстрират научните проучвания. Имаме 80% пробив при имунизирани и 70% пробив на хората с натурален имунитет ", което значи, че хората ще го карат отначало всеобщо ", сподели той.

Професорът чака нов пик на заразяване в средата на февруари и след 10 дни.

" Изглежда, че огромна част от популацията го изкарва елементарно и по тази причина изобщо не се записва. Така че елементарна статистика, а точно - умножение по пет, към този момент няма да работи. Ще би трябвало да умножаваме по 10, с цел да разберем действителния брой на болните ", сподели Кунчев.

Той самият се разгласи за по-строги ограничения. " По света учените държат на по-строги ограничения, несъмнено, държавното управление би трябвало да се преценява с бизнеса и по тази причина ограниченията са по-дипломатични. Едни от главните контактни точки са учебни заведения, университети, публични места - заведения, нощни клубове. Досега сме спирали единствено учебните заведения изцяло, само че в този момент мисля че би трябвало да бъдат взети по-сериозни ограничения за останалите пробиви ", сподели математикът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР