Българите плащат все по-често с кредитна карта при пазаруване на

...
Българите плащат все по-често с кредитна карта при пазаруване на
Коментари Харесай

Българите плащат все по-често с кредитна карта

Българите заплащат все по-често с кредитна карта при извършване на покупки на каса или в интернет, сочат данни на Райфайзенбанк (България) за предходната година. През 2021 година клиентите на банката са създали с 25% повече заплащания със своята кредитна карта. Стойността на направените покупки пък е с цели 30% повече по отношение на 2020 г.

„ Да притежаваш и да плащаш с кредитна карта е вълнуващо прекарване. Това е по този начин освен поради страстта от красивия им дизайн. Плаща се безконтактно – бързо и несъмнено на каса. Имаш удобството да пазаруваш в интернет когато и да е. И още по-приятното е, че с всяка покупка трупаш точки, които с един клик през мобилното банкиране обръщаш в пари. Използването на кредитната карта е всекидневие за от ден на ден наши клиенти, по тази причина ние ще продължим да го вършим все по-удобно, все по-интересно и все по-персонализирано по отношение на навиците им “, споделя Мариела Атанасова, Директор „ Индивидуално банкиране “ в Райфайзенбанк.

Кредитната карта се употребява приблизително на всеки четири дни за най-малко едно извършване на покупки. Всяка трета покупка е в интернет (35%), останалите 65% са във физически магазини.

Най-често клиентите на Райфайзенбанк пазарят хранителни артикули от супермаркети, облекла от интернет, заплащат сметки в заведения за хранене. Бензиностанциите и аптеките са другите места, където най-често се заплаща с кредитна карта на банката.

Всички декларирали кредитна карта RaiCARD Fix до края на месец април ще могат да я получат без такса за издаване и да я употребяват без рента за покупки и тегления през първите шест месеца. Картата се предлага с неповторим авторски дизайн на младата българска художничка Здравка Будинова – Здраволина. За първи път в България номерът, валидността и името на картодържателя са отпечатани на гърба на картата, което ги прави по-красиви и ги защищава от заличаване.

За още по-удобни и бързи заплащания единствено с приближаване на телефона до ПОС терминала, кредитната карта може да бъде въведена елементарно в цифровите портфейли RaiPay или Apple Pay, според от операционната система на смарт телефона.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР