Българите остават най-недоволни от живота си сред европейците, но удовлетворението

...
Българите остават най-недоволни от живота си сред европейците, но удовлетворението
Коментари Харесай

Българите са най-недоволните европейци, но настроението леко се подобрява

Българите остават най-недоволни от живота си измежду европейците, само че удовлетворението им се усилва сензитивно през последните 5 години. Спрямо 2013 година българите са дали по-висока оценка на качеството на живота си с 0.6 пункта. Само Кипър е с по-силен напредък с 0.9 пункта. Това демонстрират данните на " Евростат " за 2018 година, представени от “Дневник “.

“Евростат “ употребява канара с 11 степени, като 10 посочва цялостно задоволство, а 0 цялостно незадоволство. Основният въпрос, който е задаван е " Като цяло, удовлетворен ли сте от живота си в наши дни? ". Анкетираните са над 16-годишна възраст.

Най-доволни от живота са финландците с 8.1 пункта, а междинният индикатор за Европейски Съюз е 7.3 пункта. България е на последна позиция с 5.4 пункта, само че през 2013 година резултатът е бил 4.8 пункта.

Българите още веднъж заемат последното място и по критерия за задоволство от персоналните връзки, въпреки да има увеличение на резултата с съвсем 1 пункт - от 5.7 на 6.6. Най-доволни от персоналните си връзки през 2018 година са били в Малта, Австрия и Словения.

От " Евростат " изясняват, че оценката на интервюираните зависи от това на каква възраст са и какви приходи и обучение имат. България има забележителен дял възрастно население, а приходите са измежду най-ниските в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР