Българите не успяха да преодолеят днешните квалификации на Световното първенство

...
Българите не успяха да преодолеят днешните квалификации на Световното първенство
Коментари Харесай

Българите не успяха да преодолеят квалификациите на Световното ски-бягане

Българите не съумяха да преодолеят днешните квалификации на Световното състезание по ски-бягане в Оберстдорф (Германия). В старта на 5 километра свободен жанр при дамите 19-годишната Калина Недялкова приключи на 22-о място в пресявките с време 15:28.4 минути, което се оказа незадоволително за класиране в главното съревнование. В квалификациите при мъжете на 10 километра свободен жанр най-добре от българите се показа 16-годишният Марио Матиканов, който се подреди на 30-о място с време 27:47.8 минути.

16-годишният Иван Ранков е 41-и с резултат от 28:44.7 минути, а близнакът му Димитър Ранков приключи с 10 места по-назад за 29:22.7 минути. 17-годишният Кристиян Божилов е 60-и с 30:58.9 минути.

Петимата ще вземат участие и в утрешните квалификации в спринта. Други трима български национали Тодор Малчов, Симеон Деянов и Даниел Пешков имат квоти за присъединяване в главното съревнование на 15 километра свободен жанр и в отборния спринт, с помощта на резултати си през сезона и насъбраните ФИС-точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР