Българите искат от бъдещите евродепутати преди всичко да са честни,

...
Българите искат от бъдещите евродепутати преди всичко да са честни,
Коментари Харесай

Тренд: Българите искат честни евродепутати, владеещи езици

Българите желаят от бъдещите евродепутати на първо място да са почтени, да са поредни и да владеят непознати езици. Най-важните им задания съгласно българите ще са: да се борят с двойните стандарти в продуктите и да пазят националните ползи.

В подтекста на представянето на партийни листи за идните избори за Европейски парламент, взехме решение да тестваме мнението на българите за това какви качества съгласно тях би трябвало да имат българските евродепутати и кои са значимите тематики, които желаеме те да пазят в Брюксел.

В челните места се открояват морални, а не толкоз прагматични качества. За три четвърти от българите честността е доста значима, а близо две трети са на мнение, че от особена значимост е българският евродепутат би трябвало да е пореден в своите позиции, като за 27% от всички интервюирани това е по-скоро значимо. С по-малки натрупвания като проценти, само че още веднъж с открояващ се дял, е владеенето на разнообразни езици. Опитът като евродепутат и партията, която поддържа дадения претендент, не са от толкоз съществено значение спрямо другите изброени качества. Въпреки това, в разбивката по партийна принадлежност, за последователите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, партията от чиято листа е претендента е от по-сериозно значение спрямо общата картина.

Отчетливо проличава, че интеграционните стъпки като влизането на България в Шенгенското пространство и въвеждането на еврото като валута, отстъпват място като приоритет за българите от битката с двойните стандарти в продуктите и отбраната на националните ползи. Прави усещане, че европейските фондове като значимост са изцяло съизмерими като % с нереалните на пръв взор отбрана на демократичните полезности и върховенството на правото.

Потвърждение на данни от други проучвания на „ Тренд ", записваме на въпроса за външните граници на Европейски Съюз. Близо две трети (65%) от всички български жители са на мнение, че външните граници на Европейски Съюз би трябвало да са затворени, а 17% споделят противоположното.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР