Българинът се жени все по-често – това показват данните на

...
Българинът се жени все по-често – това показват данните на
Коментари Харесай

„Пещерска“ ракия жени три двойки

Българинът се дами все по-често – това демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). 2018 година е била рекордна по подписани бракове, демонстрират данни им. През предходната година в страната са регистрирани 28961, което е с 368 повече по отношение на миналата година (28593 през 2017 година и 26803 през 2016 г.).

Близо три четвърти от всички регистрирани бракове (21 463) са измежду популацията в градовете. Най-много са сватбите в София през 2018 година, следвани от Пловдив и Варна. Една от главните спънки за отпразнуване на сватбата обаче остава финансова. Затова за четвърта поредна година най-популярната марка българска ракия „ Пещерска “ провежда състезанието „ Просто кажи „ Да “.

В него три двойки ще получат по 5000 лева, с цел да отпразнуват брака си с празненство. Освен това марката ще обезпечи видео и фото снимане и питиета за гостите на празника. Желаещите би трябвало да възнамеряват брака си сред 26-ти август 2019 – 31-ви декември 2019 и да изпратят малко изложение на сватбата си и своята любовна история на уебстраницата www.justsayyes.bg.

Кандидатурите се одобряват до 18 август. На уеб страницата могат да се записват и “сватбари “ - хора, които нямат проекти да се женят, само че желаят да наблюдават акцията, да поддържат някоя от кандидатстващите двойки и да вземат участие за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица 10 от сватбарите ще получават бутилка „ Пещерска “.


За първи път откогато се организира състезанието „ Просто кажи ДА “, уредниците ще подчертават върху това, че „ има живот след брака “. Те показват специфични изявленията с две от двойките-победители в предходните издания на състезанието, които споделят страстите от сватбения ден и живота си по-късно. Историята на една от двойките спечелили може да видите тук.

В предходните три издания на самодейността бяха регистрирани общо 1914 сватбарски двойки. Статистиката на подадените истории от предходната година сподели, че любовта онлайн не е мираж и от ден на ден хора намират половинките си точно през обществени мрежи или приложния за запознанство.

Друга забавна наклонност е, че от ден на ден са двойките, които желаят да се оженят откакто са обвързани дългогодишно с сътрудниците си. Мечтата за женитба споделят доста двойки, които са дружно от 5, 10 и даже 15 години; такива с едно, две и три деца.

„ Вярваме в българското фамилията и точно желанието да запазим фамилните обичаи ни стимулира да застанем за поредна година зад идеята за повече сватби.

Данните и на националната статистика, а и огромният интерес към самодейността в предните две години демонстрират, че има доста двойки, които желаят да спазят традициите и да отпразнуват основаването на семейство с огромно празненство, само че срещат финансови усложнения да го създадат.”, разясниха от компанията-производител VP Brands International.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР