Българинът предпочита да се среща повече с приятели, отколкото с

...
Българинът предпочита да се среща повече с приятели, отколкото с
Коментари Харесай

Българинът предпочита да се среща с приятели, отколкото с роднини

Българинът избира да се среща повече с другари, в сравнение с с родственици.

Това регистрира разбор на Евростат от 2015 година за желанията на европейците на възраст над 16 години да се срещат постоянно със фамилията си или с другари в свободното си време.

Според проучването 22% от българите се срещат със фамилията и роднините си всеки ден. Същият е процентът и на тези, които се виждат с околните всяка седмица или месец. Едва 2% признават, че вършат това единствено един път годишно.

От друга страна една четвърт от българите избират всекидневните срещи с другари, а към 30 на 100 вършат това всяка седмица в свободното си време. 4% от българите декларират, че вършат срещи с другари единствено един път в годината, демонстрира анализът.

Резултатите от проучването демонстрират, че южните народи доста повече избират постоянните фамилни срещи или събиранията с другари, в сравнение с представителите на северните.

Повече от една трета от хората в Европейски Съюз оповестяват, че се срещат с родственици всяка седмица в свободното си време. Най-често фамилни събирания се провеждат в Кипър, Словакия и Гърция. В тези страни най-вече жители споделят, че са в всекидневен контакт с роднините си.

На другия полюс са роднинските връзки в балтийските страни. В Латвия едвам 7% от интервюираните декларират, че ежедневно се срещат със фамилията си. Приблизително толкоз са и жителите на Литва и Естония.

Ежедневните срещи с другари пък са най-предпочитани в Гърция, Хърватия и в Кипър и минимум мечтани в Малта, Полша и Литва, сочи европейската статистика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР