Българинът отделя повече пари за поддръжката на автомобила си, отколкото

...
Българинът отделя повече пари за поддръжката на автомобила си, отколкото
Коментари Харесай

Харчим повече пари за колата, отколкото за дома

Българинът отделя повече пари за поддръжката на автомобила си, в сравнение с са битовото обзавеждане на семейството. Това сочат данни на Евростат, представени от bTV.

Според европейската статистика българинът отделя за колата си към 7,6% от общите разноски, до момента в който хората в Европейски Съюз отделят приблизително 6,3%. За поддръжката на семейството, покупка на домашен уреди и обзавеждане отделя едвам 5% от същите разноски.

През 2016 година у нас са изхарчени приблизително към 11 хиляди лева за семействата. За обзавеждане и поддръжка на жилището българинът е отделял приблизително по към 400 лева, до момента в който разходът за домакинство – обзавеждане, домашен уреди и поддръжка – в Европейски Съюз е бил към 900 евро на човек.

В същото време разноските за превоз у нас били над 700 лева за домакинство, а на разположение – към 320 лева

Според данни на Национален статистически институт за предходната година съвсем 100% от българите са имали в дома си тв приемник, ледник или фризер, пералня или мобилен телефон. Малко над половината българи са имали компютри с интернет, а към 35% са имали климатик.

Едва 50% от семействата обаче са имали персонален автомобил.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР